Nyheter

Hein Westgaard Trio spilte seg til Jazzintro-finale

Den tredje Jazzintro-runden ble gjennomført digitalt, og det var Hein Westgaard Trio som med sitt liveopptak overbeviste juryen om en finaleplass i Jazzintro 2020.

Den tredje av fire Jazzintro-runder ble gjennomført som et digitalt arrangement. Amund Kleppan Band og Hein Westgaard Trio hadde gjort hvert sitt liveopptak som juryen baserte sin avgjørelse på.

– Juryen opplevde det som utfordrende å sette to så vidt forskjellige musikalske uttrykk opp mot hverandre, og lot seg imponere av både Amund Kleppan Kvintett og Hein Westgaard Trio, som begge holder et høyt musikalsk nivå, forteller jurysekretær og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes.

Med opptak fra en stue på Nøtterøy, var det Hein Westgaard Trio som spilte seg til finaleplass. Trioen blir ett av fire band som skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, Gramo-stipendet på 150 000 kroner samt et skreddersydd mentorprogram med støtte fra Talent Norge.

– Hein Westgaard Trio har et tydelig sound med et modig samspill preget av overskudd, lekenhet og innovativ forskningsglede. Det låter som ingen definerer hva som er lov og ikke lov, samtidig som ingen grenser ennå er nådd, sier juryen i sin uttalelse.

Trioen består av Hein Westgaard (Oslo) på gitar, Petter Asbjørnsen (Larvik) på kontrabass og danske Simon Forchhammer på trommer. De tre musikerne møttes i København i 2017 og har siden spilt sammen i mange forskjellige konstellasjoner. Trioen arbeider med Westgaards komposisjoner, og bruker improvisasjon og samspill utenfor faste rammer som en viktig del av bandets identitet og uttrykk.


Åpner for alternative løsninger
Etter planen skulle den tredje av fire runder i Jazzintro 2020 ha funnet sted på Maijazz’ festival 11. oktober, men i forbindelse med smitteoppblomstring tok festivalen en avgjørelse om å ikke hente inn musikere fra utenfor landets grenser. Ettersom begge bandene, Hein Westgaard Trio og Amund Kleppan kvartett, har medlemmer bosatt i utlandet, ble Norsk jazzforum dermed nødt til å finne alternative løsninger for arrangementet.

– Etter samtaler med bandene og med juryen, bestemte vi oss for å gå for en digital løsning. Dette var eneste måten vi klarte å samle bandmedlemmene i disse dager, sier prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen. Begge bandene fikk økonomisk støtte til å gjøre gode digitale opptak av en konsert der hvor de hadde mulighet til å samles. Basert på opptakene tok juryen en avgjørelse om finaleband.

Fjerde runde i Trondheim
Den fjerde og siste runden av Jazzintro 2020 vil finne sted under Jazzfest i Trondheim søndag 29. november. Der er det bandene Front!Front! og Skurkar som møtes til duell om finaleplass.

– Naturligvis følger både festivalen og Dokkhuset Scene alle påbud og smittevernrestriksjoner, og vi håper å kunne gjennomføre et godt arrangement med publikum i salen. Men vi er beredt på å kaste oss raskt rundt om situasjonen skulle tilsi det, sier Haugen. Fra i sommer er Kongle Trio og Damata klare for finalen på Nasjonal jazzscene i Oslo 29. januar neste år.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev