Nyheter

To nye Jazzintro-runder

Jazzintro-året 2020 har blitt annerledes enn opprinnelig planlagt, men lanseringsprogrammet gjennomføres. To runder er hittil arrangert og to gjenstår, én digitalt og en under Jazzfest i Trondheim.

– Ingenting har kunnet gjennomføres som planlagt i dette annerledesåret. Vi har vært nødt til å finne nye løsninger og samarbeidspartnere, og har måtte kaste oss rundt når nye restriksjoner og påbud har dukket opp, forteller prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.

Digital erstatning for avlyst Maijazz
Etter planen skulle tredje runde av Jazzintro 2020 ha funnet sted på Maijazz’ festival 11. oktober, men i forbindelse med smitteoppblomstring tok festivalen en avgjørelse om å ikke hente inn musikere fra utenfor landets grenser. Ettersom begge bandene, Hein Westgaard Trio og Amund Kleppan kvartett, har medlemmer bosatt i utlandet, ble Norsk jazzforum dermed nødt til å avlyse de to konsertene.
Haugen forteller at de på grunn av tidskjemaet mot finalen var nødt til å finne alternative løsninger raskt: – Etter samtaler med bandene og med jyuryen, bestemte vi oss for å gå for en digital løsning. Dette var eneste måten vi klarte å samle bandmedlemmene i disse dager, sier Haugen.
Begge bandene har fått økonomisk støtte til å gjøre gode digitale opptak av en konsert der musikerne oppholder seg. Opptakene har frist for innsending til juryen 1. november, og basert på opptakene tar juryen en avgjørelse om hvilket band som går videre til finalen.

Siste runde på Jazzfest i Trondheim
Den fjerde og siste runden av Jazzintro 2020 vil finne sted under Jazzfest i Trondheim søndag 29. november. Der er det bandene Front!Front! og Skurkar som møtes til duell om finaleplass.
– Naturligvis følger både festivalen og Dokkhuset Scene alle påbud og smittevernrestriksjoner, og vi håper å kunne gjennomføre et godt arrangement med publikum i salen. Men vi er beredt på å kaste oss raskt rundt om situasjonen skulle tilsi det, sier Haugen. Fra i sommer er Kongle Trio og Damata klare for finalen på Nasjonal jazzscene i Oslo 29. januar neste år.

Fra forsiden

Nyheter

Jazzintro-finalen utsatt

Finalen i Jazzintro 2020 som var planlagt 29. januar i år, er nå utsatt til fredag 26. februar på grunn av den sosiale nedstengingen i Oslo.

Nyheter

Kulturrådstilskudd kan ikke benyttes til avlysninger

Kulturrådet varsler om at tilskuddsmidler som vil bli gitt fra og med søknadsfristen 2. desember, ikke kan benyttes til å utbetale honorarer ved avlysninger. Norsk jazzforum har sammen med de regionale jazzsentrene, Creo, Samspill og Ny musikk bedt Kulturrådet rydde opp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev