Nyheter

Inderøy jazzforum er Årets jazzklubb 2020

Inderøy jazzforum i Trøndelag ble tirsdag kveld tildelt prisen Årets jazzklubb 2020. Klubben har med sitt høye kunstneriske program og sin solide lokale forankring, opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Det var nestleder i Norsk jazzforum, musiker Stian Westerhus, som tirsdag kveld, i forkant av konserten med Eirik Hegdals Musical Balloon, overrasket Inderøy jazzforum med prisen Årets jazzklubb 2020. Westerhus, som er bosatt på Inderøy og i Oslo, hadde tatt turen til hjemstedet for å hedre klubben som ligger hans hjerte nær.

– Jeg er veldig glad for at Norsk jazzforum har kåret Inderøy Jazzforum til Årets Jazzklubb 2020. Inderøy Jazzforum var mitt første møte med live improvisert musikk, og med en stafett av en dugnadsinnsats fra mange musikere og ildsjeler opp gjennom årene, har Inderøy Jazzforum kunne presentere mye av det som rører seg i norsk og skandinavisk jazz. Og blant musikerne er det kjent at Inderøy Jazzforum har et ekstremt lydhørt publikum som det er veldig gøy å spille for. Jeg håper Inderøy Jazzforum vil fortsette å være så viktige som de har vært, for flere enn meg, sier Westerhus.

Inderøy Jazzforum ble stiftet i 1989, og arrangerer rundt 20 konserter i året i tillegg til festivalen Soddjazz i april. Klubben har et nært samarbeid med Sund folkehøgskole, og rekrutterer både unge jazzlyttere og frivillige.

Begrunnelse for prisen Årets jazzklubb 2020:
«Inderøy jazzforum har gjennom en årrekke holdt et høyt kunstnerisk program, med stor vekt på variasjon og mangfold. Klubben har over lang tid vist hvor mye lokal forankring betyr for et miljø, og med sin evne, og ikke minst mulighet til, å rekruttere unge jazzlyttere og frivillige, har klubben opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Gjennom sitt nære samarbeid med Sund folkehøgskole, blir Inderøy jazzforums lokale ildsjeler hvert år supplert med dugnadsvillige studenter. På den måten sikres så vel kontinuitet som nytt blod til drift av klubben, noe som også sikrer muligheten til å opprettholde den gode tradisjonen med høy kvalitet på programmet, stor kunstnerisk bredde i musikken og superlativer fra gjestende musikere.»

50 000 kroner i prispenger
Prisen Årets jazzklubb 2020 er på 50 000 kroner. Alle Norsk jazzforums medlemmer har blitt invitert til å nominere kandidater. Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb. I vurderingen legges det vekt på blant annet en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering. Juryen ser også på klubbens betydning for et gitt miljø, dens utvikling, og evne til nytenking.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev