Nyhet

Ny festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival

Ragnhild Menes er ansatt som ny festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival. – Med Ragnhild vil Kongsberg Jazzfestival få en leder med tydelig kunstnerisk retning og vilje, sier styreleder Juel Rye.

Et samlet styre i Kongsberg Jazzfestival har besluttet å ansette Ragnhild Menes som ny festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival, skriver festivalen i en pressemelding i dag.

– Det er rett og slett en stor ære å få lov til å lede denne festivalen, som både jeg selv og mange andre har et veldig sterkt forhold til, sier Ragnhild Menes.

– Det er selvsagt spesielt å ta over en festival midt i en pandemi, men jeg er trygg på at vi sammen skal få til gode ting i 2021. Jeg håper vi kan benytte anledningen til å tenke gjennom hvilken festival vi ønsker å være, med fokus på festivalens kjernevirksomhet, og samtidig lage en inkluderende festival som samler byen. Jeg gleder meg virkelig til å få være med på å lage store konsertopplevelser, som legger seg inn i rekken av gylne øyeblikk i festivalens imponerende lange historie, sammen med et fantastisk frivillig apparat, sier Menes.

– Et svært godt valg
Ragnhild Menes er i dag fagansvarlig i Norsk jazzforum, hvor hun blant annet har ledet organisasjonens internasjonale arbeid og vært kontaktpunkt for organisasjonens musikermedlemmer og de norske jazzfestivalene. Hun har tidligere jobbet som markedssjef i Kongsberg Jazzfestival, sittet i festivalens programkomite i 10 år, og har et bredt kontaktnett innen jazz i både inn- og utland.

– Etter ett og et halvt år som fagansvarlig i Norsk jazzforum, må vi dessverre gi slipp på Ragnhild Menes når hun nå returnerer til Kongsberg, denne gangen som festivalsjef. Med Ragnhild vil festivalen få en faglig sterk og dyktig leder, og vi er ikke i tvil om at hun vil sette sitt preg på festivalen. Vi må gratulerer Kongsberg Jazzfestival med et svært godt valg, selv om det er trist for oss å gi slipp på en høyt verdsatt kollega og medarbeider, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

– Vi ser et slags generasjonsskifte i norske jazzfestivaler for tiden, både Oslo Jazzfestival og Sildajazz gjennomførte årets festivaler med nye ledere, og det er spennende. Det er også velkomment med flere kvinner som festivalledere, et området som enn så lenge har vært dominert av menn, sier Bråtømyr.

Fra forsiden

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev