Nyheter

Damata spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det ble Damata som spilte seg videre til finaleplass da den andre runden av Jazzintro 2020 ble arrangert under Oslo Jazzfestival i går kveld.

Under Oslo Jazzfestival torsdag 13. august møttes trioen Damata og sekstetten Lady Bird Orchestra til duell i den andre av fire runder i Jazzintro 2020.
– Vi hørte to veldig ulike band, men begge med en sterk egenart. Juryen kunne, med hånden på hjertet, ønske at vi kunne sende både Damata og Lady Bird Orchestra til finalen, sier jurymedlem og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes.


Lady Bird Orchestra. Foto: Stein Hødnebø/Oslo Jazzfestival

Damata imponert juryen med sitt modne, trygge og sterke uttrykk, og ble bandet som juryen valgte å sende videre til finalespill.  – Musikerne utfyller hverandre, er lekne og utforskende, og har utviklet et tydelig banduttrykk, sier jurymedlem og vokalist Kirsti Huke.

I Jazzintro-finalen blir Damata ett av fire band som skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, Gramo-stipendet på 150 000 kroner samt et skreddersydd mentorprogram med støtte fra Talent Norge.

Jazzintro utover høsten
Første Jazzintro-runde ble arrangert under Moldejazz i juli, og der spilte Kongle Trio seg til finaleplass. Oslo Jazzfestival var vertskap for runde to, og der ble det Damata som trakk det lengste strået. De siste to rundene blir på Maijazz i Stavanger i oktober og Jazzfest i Trondheim i november. Finalen skal arrangeres på Nasjonal jazzscene i Oslo i januar 2021.

Følgende åtte band er plukket ut til å delta i Jazzintro 2020: Amund Kleppan Kvartett, Chuck People, Damata, Front!Front, Hein Westgaard Trio, Kongle trio, Ladybird Orchestra og Skurkar. Årets jury består av saksofonist Hanna Paulsberg, bassist Mats Eilertsen, vokalist Kirsti Huke og trommeslager Dag Magnus Narvesen samt fagansvarlig i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes, som jurysekretær.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev