Nyheter

Jazzintro-duell under Oslo Jazzfestival

Lady Bird Orchestra og Damata spiller om finaleplass når andre runde av Jazzintro 2020 arrangeres under Oslo Jazzfestival torsdag 13. august.

På Salt torsdag 13. august møtes trioen Damata og sekstetten Lady Bird Orchestra til duell i den andre av fire runder i Jazzintro 2020.  Der skal de spille om finaleplass og mulighet til å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram fra Talent Norge og Gramo-stipend på kr 150 000.

Årets Jazzintro har måtte endres og tilpasses koronasituasjonen, og nye samarbeid er inngått for å kunne gjennomføre. Oslo Jazzfestival stiller dermed som vertskap for den andre av fire runder.
– Da festivalvåren 2020 ble ubønnhørlig avlyst, ble også årets Jazzintro hengende i en tynn tråd. Imidlertid har vi med god hjelp fra gode venner klart å legge opp til en alternativ løsning, og vi er enormt glade og takknemlige for at Oslo jazzfestival har sagt ja til å arrangere andre runde av Jazzintro 2020. Vi ser frem til å oppleve Damata og Lady Bird Orchestra på Salt denne torsdagskvelden, sier prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.

Trygg arena
Oslo Jazzfestival ønsker å tilby publikum en trygg arena og tar alle smittevernhensyn. Konsertprogrammet på Salt, som også inkluderer Jazzintro, er gratis, men publikum må hente ut billett og registrere seg i forkant.  Gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp, så vær ute i god tid. Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig, forteller Oslo Jazzfestival.

Jazzintro utover høsten
Første Jazzintro-runde ble arrangert under Moldejazz i juli, og der spilte Kongle Trio seg til finaleplass. Andre runde arrangeres denne uka under Oslo Jazzfestival, og de siste to blir på Maijazz i Stavanger i oktober og Jazzfest i Trondheim i november. Finalen skal arrangeres på Nasjonal jazzscene i Oslo. Der får ett av bandene tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, og disse mottar en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipendet på kr 150 000. I tillegg bidrar Talent Norge med midler til et omfattende mentorprogram som vil skreddersys for bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2020.

Følgende åtte band er plukket ut til å delta i Jazzintro 2020: Amund Kleppan Kvartett, Chuck People, Damata, Front!Front, Hein Westgaard Trio, Kongle trio, Ladybird Orchestra og Skurkar.

Damata
Torstein Slåen (Otta) – gitar, Karl Erik Horndalsveen (Tønsberg) – bass, Ola Øverby (Hedalen) – trommer
Med en stor fot i improvisasjonen tar trioen Damata med seg sine egne referanser inn i forholdsvis enkle komposisjoner inspirert av bl.a amerikansk jazz før første gang Norge stemte mot EU, nordisk jazz etter Norge ble med i NATO og klassisk musikk fra etter Norge separerte seg fra Sverige.  Med referanser til sjangre som hip-hop, elektronika og ambient, forsøker Damata å gå utover det normale innenfor gitartriobegrepet. Debutalbumet ‘What’s Damata’ kommer ut i løpet av våren 2020 på Dugnad Rec.

Lady Bird Orchestra
Lisbeth-Anita Grimsø Olsen (Karlsøy) – vokal, Liv Andrea Hauge (Mosjøen) – piano og vokal, Kristoffer Lippestad Dokka (Sørum) – tenorsaksofon, Ingrid Skåland Lia (Bø i Telemark) – sopransaksofon, Karl Erik Horndalsveen (Tønsberg) – kontrabass, Veslemøy Narvesen (Kristiansand) – trommer
Lady Bird Orchestra er et ungt og friskt band som skriver melodiøs jazz med uttrykksfulle melodier og særegne tekster. Sekstetten ble startet i Oslo seint i 2017. Med medlemmer fra band som Kongle Trio, Master Oogway, Damata, Oslo 14 og Mall Girl henter bandet inspirasjon fra svært variert musikk. Sammen skaper de låter, hvor det komponerte møter det frie ved å gi plass til improvisasjon og spontanitet i tillegg til faste melodilinjer.

Om Jazzintro
Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler står bak Jazzintro. Med utgangspunkt i innsendt demomateriale plukker en jury bestående av profesjonelle jazzmusikere ut åtte band til de innledende rundene. Fire går videre til en finale hvor ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere og får en lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram i samarbeid med Talent Norge og Gramo-stipendet på kr 150 000.
Jazzintro arrangeres annethvert år, og har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country og Megalodon Collective.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev