Nyheter

Jazzahead avlyst

Jazzahead som skulle arrangeres siste helgen i april, er nå avlyst. Den internasjonale showcase og jazzmessen utsettes til 2021.

Av Carl Kristian Johansen/Music Norway

Som forventet blir Jazzahead, som skulle funnet sted i slutten av april i Bremen, og som samler hele det internasjonale jazzfeltet, kansellert på grunn av den aktuelle situasjonen rundt Covid-19-smitte.

Les uttalelsen fra Jazzahead HER 

Jazzahead ønsker å videreføre årets showcase-program og vil tilby alle artistene konsert neste år. For Norge sin del vil det si at den offisielle showcasen med Torun Eriksen vil finne sted i 2021. Canada, som skulle vært fokusland i år, har også takket ja til å utsette prosjektet.

– Arrangørene hadde selvfølgelig ikke noe valg, men dette er spesielt trist for de norske aktørene. Det var nå vi skulle sette inn et ekstra støt for følge opp fjorårets store fokusland-satsing. Vi er imidlertid i dialog med Norsk jazzforum for å finne alternative måter å markedsføre norsk jazz på internasjonalt i år, sier prosjektansvarlig i Music Norway, Aslak Oppebøen.

Alle som har meldt seg på vil få tilbud om å overføre deltakeravgiften til neste år, eller å få refundert pengene.

Fra forsiden

Nyheter

Nytt europeisk utvekslingsprogram

Kjetil Mulelid reiser til Nederland og belgiske Mattias de Craene kommer til Norge i forbindelse med det internasjonale utvekslingsprogrammet Constellations.

Nyheter

– Tilskuddene til musikklivet må styrkes

Rammevilkårene til musikklivet er den største og mest kritiske utfordringen vi står overfor akkurat nå, uttaler et samstemt landsmøte i Norsk jazzforum. - Det er et behov for styrking av tilskuddene til hele det norske musikklivet. Økonomisk forutsigbarhet for arrangørfeltet og kunstnerne er avgjørende og må på plass, sier nyvalgt styreleder, Ragnhild Menes.

Meld deg på vårt nyhetsbrev