Nyheter

Jazzahead avlyst

Jazzahead som skulle arrangeres siste helgen i april, er nå avlyst. Den internasjonale showcase og jazzmessen utsettes til 2021.

Av Carl Kristian Johansen/Music Norway

Som forventet blir Jazzahead, som skulle funnet sted i slutten av april i Bremen, og som samler hele det internasjonale jazzfeltet, kansellert på grunn av den aktuelle situasjonen rundt Covid-19-smitte.

Les uttalelsen fra Jazzahead HER 

Jazzahead ønsker å videreføre årets showcase-program og vil tilby alle artistene konsert neste år. For Norge sin del vil det si at den offisielle showcasen med Torun Eriksen vil finne sted i 2021. Canada, som skulle vært fokusland i år, har også takket ja til å utsette prosjektet.

– Arrangørene hadde selvfølgelig ikke noe valg, men dette er spesielt trist for de norske aktørene. Det var nå vi skulle sette inn et ekstra støt for følge opp fjorårets store fokusland-satsing. Vi er imidlertid i dialog med Norsk jazzforum for å finne alternative måter å markedsføre norsk jazz på internasjonalt i år, sier prosjektansvarlig i Music Norway, Aslak Oppebøen.

Alle som har meldt seg på vil få tilbud om å overføre deltakeravgiften til neste år, eller å få refundert pengene.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev