Nyheter

Søk deltakelse i Nordic Jazz Comets

Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets presenterer hvert år fem band for internasjonal bransje og publikum. Nå er det åpent for å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets, som i 2020 skal foregå under We Jazz Festival i Helsinki i desember.

Band fra Norge, Sverige, Danmark, Finland eller Island inviteres nå til å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets. Fristen for å søke om deltakelse er 15. mars 2020.

Her finner du lenke til søknadsskjema, mer detaljert info om prosjektet og kriterier for deltakelse.

– Vi ser etter band som er klare for å bli promotert overfor et internasjonalt marked, og som er motiverte i å delta i et prosjekt som krever noe mer forpliktelse enn en enkeltstående showcase, sier Ragnhild Menes, fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Nytt av året er opprettelsen av et nordisk arrangørnettverk bestående av fem jazzorganisasjoner, samt tolv nordiske jazzarrangører-/festivaler. Arrangørnettverket er del av et pilotprosjekt der bærekraftig turnélegging og konsertproduksjon er et av fokusområdene, og medlemmene i nettverket vil også stå for utvelgelsen av Nordic Jazz Comets-bandene i 2020. En målsetting er at Nordic Jazz Comets-bandene skal turnere i 2021 i regi av det nyopprettede arrangørnettverket.

De siste årene har Erlend Apneseth Trio, Bounce Alarm, Krokofant og Monkey Plot deltatt som norske band i Nordic Jazz Comets.

Fra forsiden

Nyheter

Åtte band klare for Jazzintro 2020

Årets unge jazzmusikere 2020 skal kåres, og åtte unge, lovende band skal utover våren og sommeren spille på ulike jazzfestivaler. Under Moldejazz i juli vil ett av bandene motta tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Gramo-stipendet på kr 150 000.

Nyheter

Klubbmøte i Oslo 21. mars

Norsk jazzforum inviterer alle klubbmedlemmer til det årlige medlemsmøte i Oslo lørdag 21. mars. Påmeldingsfrist er 9. mars.

Meld deg på vårt nyhetsbrev