Nyheter

Søk deltakelse i Nordic Jazz Comets

Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets presenterer hvert år fem band for internasjonal bransje og publikum. Nå er det åpent for å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets, som i 2020 skal foregå under We Jazz Festival i Helsinki i desember.

Band fra Norge, Sverige, Danmark, Finland eller Island inviteres nå til å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets. Fristen for å søke om deltakelse er 15. mars 2020.

Her finner du lenke til søknadsskjema, mer detaljert info om prosjektet og kriterier for deltakelse.

– Vi ser etter band som er klare for å bli promotert overfor et internasjonalt marked, og som er motiverte i å delta i et prosjekt som krever noe mer forpliktelse enn en enkeltstående showcase, sier Ragnhild Menes, fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Nytt av året er opprettelsen av et nordisk arrangørnettverk bestående av fem jazzorganisasjoner, samt tolv nordiske jazzarrangører-/festivaler. Arrangørnettverket er del av et pilotprosjekt der bærekraftig turnélegging og konsertproduksjon er et av fokusområdene, og medlemmene i nettverket vil også stå for utvelgelsen av Nordic Jazz Comets-bandene i 2020. En målsetting er at Nordic Jazz Comets-bandene skal turnere i 2021 i regi av det nyopprettede arrangørnettverket.

De siste årene har Erlend Apneseth Trio, Bounce Alarm, Krokofant og Monkey Plot deltatt som norske band i Nordic Jazz Comets.

Fra forsiden

Nyheter

900 000 kroner tildelt i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt 900 000 kroner i musiker- og bandstipend. - Musikerne mistet så godt som alt inntektsgrunnlag over natta da koronasituasjonen inntraff, og det er årsaken til at vi nå har framskyndet høstens stipender og nesten tredoblet den totale potten, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Nyheter

Koronakrisens dramatiske konsekvenser for musikklivet

Musikkindustriens Næringsråds rapport om koronakrisens konsekvenser viser at store deler av musikknæringen ble lammet over natta 12. mars. Nær nitti prosent av planlagt konsertaktivitet i 2020 er avlyst, og hele næringskjeden opplever dramatisk inntektsfall.

Meld deg på vårt nyhetsbrev