Nyheter

Reisetilskudd for musikere til Jazzahead

Norsk jazzforum ønsker å følge opp fjorårets store partnerlandsatsing på messen og showcasefestivalen Jazzahead i Tyskland. Nå kan musikermedlemmer søke om reisetilskudd for å delta som delegat på Jazzahead i april 2020.

Det ble tidenes største internasjonale jazzsatsing da Norge var partnerland under verdens største jazzmesse, Jazzahead, i 2019. Hele 120 norske musikere spilte totalt 27 konserter for over 12000 publikummere i løpet av dagene i Bremen, og over 80 norske bransje delegater deltok.

– Norsk jazz ble synliggjort, promotert og presentert på beste tenkelige måte, konkluderte trommeslager Thomas Strønen i sitt bidrag til evaluering av partnerlandsatsingen, og skrev at effekten av satsingen ser man først konturene av lengre fram i tid.

Norsk jazzforum vil gi norske jazzmusikere mulighet til å følge opp den positive oppmerksomheten satsingen ga for norsk jazz, og har nå åpnet ad hoc-tilskuddsordningen for reisetilskudd til musikermedlemmer som ønsker å delta som delegat på Jazzahead i april.

Det kan søkes om tilskudd til reise for inntil kr 5000. Søknaden må beskrive formålet for reisen og inneholde reisebudsjett. Innvilget tilskudd utbetales etterskuddsvis mot rapport og bilag. Det søkes gjennom Norsk jazzforums søknadsportal på vanlig måte.

For informasjon om påmelding til Jazzahead tilknyttet den norske standen, klikk her.

Fra forsiden

Nyheter

800 000 kroner i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt drøyt 800 000 kroner i musiker- og bandstipend til sine medlemmer. Bassist Ellen Brekken, pianist Helge Lien og vokalist Miriam Kibakaya er blant musikerne som mottar fordypnings- og studiestipend. Jacob Young Trio, Cosmic Swing Orchestra og LILJA er blant mottakerne av øvings- og studiestipend for band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev