Nyheter

Reisetilskudd for musikere til Jazzahead

Norsk jazzforum ønsker å følge opp fjorårets store partnerlandsatsing på messen og showcasefestivalen Jazzahead i Tyskland. Nå kan musikermedlemmer søke om reisetilskudd for å delta som delegat på Jazzahead i april 2020.

Det ble tidenes største internasjonale jazzsatsing da Norge var partnerland under verdens største jazzmesse, Jazzahead, i 2019. Hele 120 norske musikere spilte totalt 27 konserter for over 12000 publikummere i løpet av dagene i Bremen, og over 80 norske bransje delegater deltok.

– Norsk jazz ble synliggjort, promotert og presentert på beste tenkelige måte, konkluderte trommeslager Thomas Strønen i sitt bidrag til evaluering av partnerlandsatsingen, og skrev at effekten av satsingen ser man først konturene av lengre fram i tid.

Norsk jazzforum vil gi norske jazzmusikere mulighet til å følge opp den positive oppmerksomheten satsingen ga for norsk jazz, og har nå åpnet ad hoc-tilskuddsordningen for reisetilskudd til musikermedlemmer som ønsker å delta som delegat på Jazzahead i april.

Det kan søkes om tilskudd til reise for inntil kr 5000. Søknaden må beskrive formålet for reisen og inneholde reisebudsjett. Innvilget tilskudd utbetales etterskuddsvis mot rapport og bilag. Det søkes gjennom Norsk jazzforums søknadsportal på vanlig måte.

For informasjon om påmelding til Jazzahead tilknyttet den norske standen, klikk her.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev