Nyheter

Reisetilskudd for musikere til Jazzahead

Norsk jazzforum ønsker å følge opp fjorårets store partnerlandsatsing på messen og showcasefestivalen Jazzahead i Tyskland. Nå kan musikermedlemmer søke om reisetilskudd for å delta som delegat på Jazzahead i april 2020.

Det ble tidenes største internasjonale jazzsatsing da Norge var partnerland under verdens største jazzmesse, Jazzahead, i 2019. Hele 120 norske musikere spilte totalt 27 konserter for over 12000 publikummere i løpet av dagene i Bremen, og over 80 norske bransje delegater deltok.

– Norsk jazz ble synliggjort, promotert og presentert på beste tenkelige måte, konkluderte trommeslager Thomas Strønen i sitt bidrag til evaluering av partnerlandsatsingen, og skrev at effekten av satsingen ser man først konturene av lengre fram i tid.

Norsk jazzforum vil gi norske jazzmusikere mulighet til å følge opp den positive oppmerksomheten satsingen ga for norsk jazz, og har nå åpnet ad hoc-tilskuddsordningen for reisetilskudd til musikermedlemmer som ønsker å delta som delegat på Jazzahead i april.

Det kan søkes om tilskudd til reise for inntil kr 5000. Søknaden må beskrive formålet for reisen og inneholde reisebudsjett. Innvilget tilskudd utbetales etterskuddsvis mot rapport og bilag. Det søkes gjennom Norsk jazzforums søknadsportal på vanlig måte.

For informasjon om påmelding til Jazzahead tilknyttet den norske standen, klikk her.

Fra forsiden

Nyheter

Nytt europeisk utvekslingsprogram

Kjetil Mulelid reiser til Nederland og belgiske Mattias de Craene kommer til Norge i forbindelse med det internasjonale utvekslingsprogrammet Constellations.

Nyheter

– Tilskuddene til musikklivet må styrkes

Rammevilkårene til musikklivet er den største og mest kritiske utfordringen vi står overfor akkurat nå, uttaler et samstemt landsmøte i Norsk jazzforum. - Det er et behov for styrking av tilskuddene til hele det norske musikklivet. Økonomisk forutsigbarhet for arrangørfeltet og kunstnerne er avgjørende og må på plass, sier nyvalgt styreleder, Ragnhild Menes.

Meld deg på vårt nyhetsbrev