Nyheter

Reisetilskudd for musikere til Jazzahead

Norsk jazzforum ønsker å følge opp fjorårets store partnerlandsatsing på messen og showcasefestivalen Jazzahead i Tyskland. Nå kan musikermedlemmer søke om reisetilskudd for å delta som delegat på Jazzahead i april 2020.

Det ble tidenes største internasjonale jazzsatsing da Norge var partnerland under verdens største jazzmesse, Jazzahead, i 2019. Hele 120 norske musikere spilte totalt 27 konserter for over 12000 publikummere i løpet av dagene i Bremen, og over 80 norske bransje delegater deltok.

– Norsk jazz ble synliggjort, promotert og presentert på beste tenkelige måte, konkluderte trommeslager Thomas Strønen i sitt bidrag til evaluering av partnerlandsatsingen, og skrev at effekten av satsingen ser man først konturene av lengre fram i tid.

Norsk jazzforum vil gi norske jazzmusikere mulighet til å følge opp den positive oppmerksomheten satsingen ga for norsk jazz, og har nå åpnet ad hoc-tilskuddsordningen for reisetilskudd til musikermedlemmer som ønsker å delta som delegat på Jazzahead i april.

Det kan søkes om tilskudd til reise for inntil kr 5000. Søknaden må beskrive formålet for reisen og inneholde reisebudsjett. Innvilget tilskudd utbetales etterskuddsvis mot rapport og bilag. Det søkes gjennom Norsk jazzforums søknadsportal på vanlig måte.

For informasjon om påmelding til Jazzahead tilknyttet den norske standen, klikk her.

Fra forsiden

Nyheter

900 000 kroner tildelt i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt 900 000 kroner i musiker- og bandstipend. - Musikerne mistet så godt som alt inntektsgrunnlag over natta da koronasituasjonen inntraff, og det er årsaken til at vi nå har framskyndet høstens stipender og nesten tredoblet den totale potten, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Nyheter

Koronakrisens dramatiske konsekvenser for musikklivet

Musikkindustriens Næringsråds rapport om koronakrisens konsekvenser viser at store deler av musikknæringen ble lammet over natta 12. mars. Nær nitti prosent av planlagt konsertaktivitet i 2020 er avlyst, og hele næringskjeden opplever dramatisk inntektsfall.

Meld deg på vårt nyhetsbrev