Nyheter

Programmeringstilskudd til den internasjonale jazzdagen

Norsk jazzforum har avsatt midler til programmeringstilskudd for alle medlemsklubber som ønsker å markere Unescos internasjonale jazzdag 30. april.

Den internasjonale jazzdagen 30. april ble etablert av Unesco i 2011 med formål om å løfte fram jazzen og dens viktige rolle i å forene mennesker og kulturer fra alle verdenshjørner. Flere jazzklubber har markert dagen med konserter og arrangementer de siste årene, og nå ønsker Norsk jazzforum å bidra til at vi i fellesskap løfter fram og feirer den internasjonale jazzdagen.

Norsk jazzforum har avsatt kr 100 000 til programmeringstilskudd til medlemsklubber som har konserter eller arrangementer som markerer den internasjonale jazzdagen 30. april.
Ad hoc-tilskuddsordningen er en toppfinansiering, og det kan søkes fortløpende gjennom søknadsportalen.

De avsatte midlene er omdisponert fra Vinterjazz-prosjektet som ble avsluttet i fjor. Vinterjazz (2004 – 2019) var en tidagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet var å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes hos landets jazzklubber. Programmeringstilskudd til den internasjonale jazzdagen har samme formål i tillegg til å markere jazzens rolle og jazzen som sjanger.

Norsk jazzforum vil synliggjøre jazzdag-arrangement gjennom våre plattformer, og vi oppfordrer alle til å legge arrangementene inn i vår konsertkalender.

Fra forsiden

Nyheter

Åtte band klare for Jazzintro 2020

Årets unge jazzmusikere 2020 skal kåres, og åtte unge, lovende band skal utover våren og sommeren spille på ulike jazzfestivaler. Under Moldejazz i juli vil ett av bandene motta tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Gramo-stipendet på kr 150 000.

Nyheter

Klubbmøte i Oslo 21. mars

Norsk jazzforum inviterer alle klubbmedlemmer til det årlige medlemsmøte i Oslo lørdag 21. mars. Påmeldingsfrist er 9. mars.

Meld deg på vårt nyhetsbrev