Nyheter

Nordiske jazzkometer til Paris

I begynnelsen av desember vil Erlend Apneseth Trio som ett av fem nordiske band, presenteres for bransje og publikum i Paris.

Erlend Apneseth Trio vil være den norske representanten på Nordic Jazz Comets som i år arrangeres i Paris 2. – 4. desember. Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets har siden starten i 2000 vært arrangert på tur i de nordiske landene, men har siste par årene flyttet ut av Norden til hhv. Berlin og London, og nå altså Paris.

– Ved å arrangere Nordic Jazz Comets utenfor Norden har vi nådd bredere ut til europeisk publikum og bransje. Arrangementet har vært gjort i samarbeid med festivaler og arrangørnettverk lokalt, London Jazz Festival i fjor og Scope Festival i Berlin året før, og dermed har det vært lettere å trekke publikum, forteller fagansvarlig i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes.

– I år har vi slått oss sammen med det franske motsvaret Jazz Migration som arrangeres av festivalnettverket Association Jazzé Croisé. De avholder samtidig generalforsamling, og dermed vil over 100 representanter fra franske jazzfestivaler få en smakebit av norsk og nordisk musikk. Det er i tillegg invitert flere festivaler og spillesteder fra Europe Jazz Network samt en håndfull journalister. Totalt er 20 land representert blant deltakerne, forteller Menes.

Konserter og seminarprogram
Arrangementet foregår fra 2.- 4. desember i Paris på Pan Piper, Philharmonie – Cité de la Musique og Dynamo de Banlieues Bleues. Konsertene med de fem Nordic Jazz Comets-bandene foregår på Pan Piper mandag 2. desember. Radioprogrammet Open Jazz på Radio France sender direkte fra Nordic Jazz Comets-konsertene. Musikerne vil i løpet av arrangementets tre dager også inviteres til workshops, seminarer og nettverksmøter. Over to hundre europeiske bransjeaktører er invitert til konsertene og konferansen, inkludert norske Nattjazz, Punkt, Jazzfest Trondheim, Oslo Jazzfestival, VIBE Agency og Den norske ambassaden i Paris. Konferanseprogrammet har tema nettverksbygging og kunnskapsutveksling mellom fransk og nordisk bransje, og det vil blant annet være en workshop om kjønnsbalanse. Ragnhild Menes fra Norsk jazzforum vil holde en presentasjon om strukturer og organisering av den norske jazzscenen under konferansen.

Fra forsiden

Nyheter

Vellykket jazzsatsing

Som en del av den store kultursatsingen i Tyskland i 2019 var Norge partnerland på verdens største jazzmesse, Jazzahead i Bremen. Evalueringsrapporten fra Music Norway og Norsk jazzforum er nå klar, og den gir gode tilbakemeldinger.

Nyheter

Thomas Strønen om effekten av Jazzahead

Jazzahead opplevdes ikke som en messe, men mer som en ansamling av personer med sammenfallende interesser, skriver musiker og komponist Thomas Strønen i sin vurdering av Jazzahead 2019.

Meld deg på vårt nyhetsbrev