Nyheter

Håkon Kornstad og Mari Boine åpner Jazzaheads kulturfestival

En 16 dager lang kulturfestival med norsk musikk, litteratur, film og utstillinger innleder Norge som partnerland på Jazzahead i Bremen, Tyskland. Håkon Kornstad Trio og Mari Boine Trio åpner kulturfestivalen 13. april.

Når Norge er partnerland på den internasjonale messen og showcase-festivalen Jazzahead i Bremen i Tyskland, er det ikke bare musikken som vises fram. I forkant av Jazzahead vil en 16 dager lang norsk kulturfestival prege byen Bremen, og her vil også norsk litteratur, film og utstillinger få en sentral plass.

– Vi gleder oss til å vise frem den store bredden i norsk kunst og kultur, og kulturfestivalen er et fantastisk flott oppspark til den store, norske profileringen på Jazzahead. Tyskland er det største markedet i Europa for norske jazzmusikere, og med verdens jazzbransje til stede på Jazzahead, skal vi sette et solid fotavtrykk internasjonalt, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

16 dager med norsk kultur
Det er Håkon Kornstad Trio og Mari Boine Trio står for den offisielle åpningen av kulturfestivalen lørdag 13. april på Theater Bremen. På programmet de neste par ukene står også Arild Andersen & Uli Beckerhoff, Lasse Marhaug, Jan Erik Vold/Ellen Bødtker/Trygve Seim/ Eirik Raude, Ingun Bjørnsgaard Project med musikk av Christian Wallumrød og Simon Røttingen samt Ketil Bjørnstad/ Lars Saabye Christensen/Anneli Drecker: A Suite of Poems.
De norske filmene som presenteres på kulturfestivalen er den prisbelønte filmen Blindsone med Pia Tjelta i hovedrollen, dramakomedien Rett Vest med Ingar Helge Gimle samt Erik Poppes film om Per Fugelli. På festivalprogrammet står også forfattermøter med Tore Renberg, Lars Saabye Christensen, Ketil Bjørnstad og Gudrun Skretting, en tysk teateroppsetning basert på de tre første bøkene i Karl Ove Knausgårds Min Kamp samt en utstilling med Erling Kagges kunstsamling. I tillegg blir det utstilling av elleve norske illustratører, deriblant Lisa Aisato, Per Dybvig og Lars Fiske.
Kulturfestivalen er et samarbeid mellom Den norske ambassaden i Berlin, NORLA, Music Norway og Norsk jazzforum. Hele kulturfestival-programmet her.

Kulturell storeslem
«Norway at jazzahead! 2019» er et samarbeid mellom Norsk jazzforum og Music Norway, med støtte fra Kulturdepartementet, og er en del av den norske kultursatsningen i Tyskland i 2019 som også inkluderer bokmessen i Frankfurt og filmfestivalen Berlinalen.
– Norge som partnerland på Jazzahead i Bremen er vår største internasjonale jazzsatsing noensinne, og sammen med norsk fokus i både Berlin og Frankfurt har vi en enestående mulighet til å profilere norsk kunst og kultur internasjonalt, uttalte kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande, da programmet ble lansert i februar.

117 norske musiker til Bremen
Hele programmet for den norske Jazzahead-satsingen viser en imponerende liste med norske toppmusikere på tvers av generasjoner og stilretninger. Totalt 117 norske musikere med 27 band har fått plass i Jazzahead- og kulturfestivalprogrammet.
Karin Krog & John Surman spiller under den offisielle åpningen i messehallen torsdag 25. april. Mathias Eick Quintet og Trail Of Souls feat. Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud & In The Country spiller på den norske gallakonserten fredag 26. april. På Club Night-programmet lørdag 27. april står Susanna, Erlend Apneseth Trio, Hilde Louise Asbjørnsen og Stephan Meidell. Mats Eilertsen Trio og Trygve Seim Sangam spiller på ECM Norwegian Club Night lørdag 27. april i anledning femtiårsjubileet til det anerkjente tyske plateselskapet ECM Records.
De åtte norske bandene som spiller under Norwegian Night er Thomas Strønen’s Time is a Blind Guide, Gard Nilssen´s Acoustic Unity, Frode Haltli Avant Folk, Espen Berg Trio, Hedvig Mollestad Trio, Skadedyr, Karl Seglem Band og Kristin Asbjørnsen. I tillegg skal DJ Strangefruit spille på Norwegian Night Afterparty. Paal Nilssen-Love Large Unit avslutter det hele med «Nordic at Noon», en felles-nordisk bransjebrunsj, søndag 28. april. Denne konserten presenteres av Moldejazz.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev