Nyhet

Pris for språk og formidling til Jazznytt

Norsk Tidsskriftforening har tildelt Jazznytt prisen for «Språk og formidling» i konkurransen Årets tidsskrift 2019.

Norsk Tidsskriftforening arrangerer konkurransen Årets Tidsskrift, og i år mottar Jazznytt den ærefulle prisen for språk og formidling. Jazznytt skriver variert og inspirert om musikk på forbilledlig vis, mener juryen.

– Vi er svært stolte over å motta prisen for språk og formidling. Selv om rommet for kulturkritikk er truet i tradisjonelle medier, går musikkskriving og publisering gjennom en renessanse nå. Vi i Jazznytt ser på musikkskriving som en kunstform i seg selv, og vi er heldige som har noen av landets beste musikkritikere blant våre bidragsytere. Musikk kan være utfordrende å sette ord på, men denne prisen vil oppmuntre oss til å fortsette å lage et best mulig blad, sier redaktør i Jazznytt, Rob Young.

Prisen deles ut torsdag 4. april på Tidsskriftfesten kl. 1900 i Fritt Ords lokaler.

Juryen begrunnelse:
«Hvordan skrive variert og inspirert om musikk? Jazznytts årgang 2018 løser denne oppgaven på forbilledlig vis. Magasinet leverer både lange og grundige saker – gode intervjuer og tematiske artikler – i tillegg til foto, plateanmeldelser og småstoffet som man også forventer å finne i et tidsskrift. Det er kreativiteten i tidsskriftets tilnærming til musikk samt deres dyktige skribenter, som gjør at Jazznytt fortjener årets pris for språk og formidling. Jazzmiljøet i Norge er heldige som har et så engasjerende tidsskrift. Gratulerer!»

Juryen har bestått av juryleder Margunn Vikingstad (litteraturkritiker i Morgenbladet), Andreas Wiese (daglig leder Litteraturhuset i Oslo), Geir A. Skomsøy (designfaglig rådgiver), Vidar Røeggen (seniorrådgiver, Universitets- og høgskolerådet) og Gerd Johnsen (redaksjonssjef Res Publica).

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev