Nyheter

Jazzen samles til landsmøte

Over hundre deltakere samles i Trondheim når Norsk jazzforum inviterer til Landsmøte 2019 i Trondheim 30. og 31. mars.

Midtnorsk jazzsenter er vertskap når Norsk jazzforum inviterer til landsmøte på Dokkhuset Scene siste helgen i mars. Over hundre deltakere er påmeldt, og blant de er representanter for medlemsgruppene musikere, klubber, festivaler, storband, regionale jazzsentre og institusjoner for høyere jazzutdanning.

– Vi gleder oss til å ta imot medlemmene i Trondheim. Det blir et tettpakket program som i tillegg til de formelle landsmøtesakene inneholder mye musikk og andre innslag som blant annet godbiter fra jazzarkivet i Nasjonalbiblioteket, forteller daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Ny strategi
På landsmøte skal Norsk jazzforums medlemmer vedta en ny strategiplan for organisasjonen. I styrets arbeid med å lage nye strategiplan har de regionale jazzsentrene, Nasjonal jazzscene og representanter fra ulike medlemsgrupper deltatt med innspill og tanker. Under landsmøtet i Trondheim inviteres medlemmene til å komme med konkrete innspill til aktiviteter til en handlingsplan som skal følge den overordnede strategiplanen.

– De siste årene har vist oss at vi lever i en tid med nye utfordringer. De økonomiske rammene er strammere, vi må ta vår del av ansvaret for klimaet og de miljømessige utfordringene, den digitale hverdagen får konsekvenser for oss, kampen om å være synlig nok er sterk og konkurransen både om penger og oppmerksomhet øker. Dette ønsker vi at landsmøtedeltakerne skal diskutere og vi ser her frem til gode diskusjoner og samtaler, sier styreleder i Norsk jazzforum, Ingrid Brattset.

Jazzlinjas 40-årsjubileum markeres
Jazzlinja ved NTNU i Trondheim fyller 40 år i 2019, og dette skal selvfølgelig også markeres når Norsk jazzforum arrangerer landsmøte i byen. Studenter ved jazzlinja står for flere kunstneriske innslag under landsmøtehelgen. Trommeensemblet,  WOOT – Blåseensemblet, JUNO og I Like to Sleep vil gi korte smakebiter, og under festmiddagen på Rockheim lørdag blir det en ekstra overraskelse.

– Jazzlinja i Trondheim er helt sentral i norsk jazzhistorie og derfor skal selvfølgelig jubileet markeres når vi samler medlemmene i byen. Jeg ser fram til to innholdsrike dager, sier Gry Bråtømyr.

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev