Nyheter

Disse norske artistene spiller på jazzahead! i april

De åtte norske bandene som er plukket ut til Norwegian Night på jazzahead! 2019, ble offentligjort i residensen til den norske generalkonsulen i New York under Winter Jazz Fest.

jazzahead! er den viktigste markedsplassen for den internasjonale jazzbransjen, og skjer i Bremen i Tyskland 25. – 28. april 2019. Norge er årets partnerland på jazzahead!. Det innebærer blant annet en gallakonsert med norske artister og en egen showcase-kveld som går under navnet Norwegian Night.

95 norske band og artister søkte til jazzahead! om å spille på Norwegian Night. De åtte som ble plukket ut ble offentliggjort i forbindelse med Winter Jazz Festival i New York fredag kveld norsk tid. Festivalen samler bransje og medier fra hele verden, og en rekke internasjonale aktører deltok på lanseringsarrangementet i residensen til den norske generalkonsulen i New York.

Daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, deltok på lanseringsarrangementet i New York.
– Jeg har vært veldig spent på hvilke artister og band som ville bli plukket ut til å spille under jazzahead!, og må si jeg er svært godt fornøyd. Selvsagt kunne jeg ønske at det var rom for enda flere da vi har et land proppfullt av fantastiske jazzutøvere, men juryens valg viser både bredde og spenn med noen av Norges fremste utøvere, sier Bråtømyr.

De åtte er:
Thomas Strønen’s Time is a Blind Guide
Gard Nilssen´s Acoustic Unity
Frode Haltli Avant Folk
Espen Berg Trio
Hedvig Mollestad Trio
Skadedyr
Karl Seglem Band
Kristin Asbjørnsen. 
I tillegg skal DJ Strangefruit spille på Norwegian Night Afterparty.


Mathias Eick sammen med Gry Bråtømyr (Norsk jazzforum) og generalkonsulen i New York, Harriet Berg. Foto: Camilla Slaattun Brauer

Ulrich Beckerhoff i jazzahead!s kunstneriske ledelse er godt fornøyd med Norge som partnerland i 2019:  – Hvis det er ett land i Europa som har et musikkfelt med stor kunstnerisk bredde, store individuelle musikere, nærhet til naturen, en sterk tilknytning til egne musikalske tradisjoner, og en naturlig kobling med lydene og mulighetene det 21. århundrets elektroniske teknologi gir, så må Norge være dette landet. Det norske musikkfeltet er inspirerende, innovativt og har en utrolig bredde. Oppsummert med ett ord: sensasjonelt!

Viktig arena for norske bransje
Årlig møter norske artister og norske bransjeaktører et internasjonalt nettverk for å selge enkeltkonserter, sette opp turneer og inngå avtaler med internasjonale partnere.

– Det norske fokuset på jazzahead! har mobilisert jazzmiljøet her hjemme, og det er jeg glad for å registrere. Det har vært viktig for oss at denne satsingen engasjerer bredt, og det bekrefter at Tyskland og jazzahead! er et viktig utgangspunkt for å starte en internasjonal karriere. Vi trenger å bygge relasjoner og skape et inntektsgrunnlag der ute om vi skal vokse videre, både kunstnerisk og økonomisk, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway. 

Nyheten om at Paal Nilssen-Love Large Unit skal spille på «Nordic at Noon», et felles-nordisk bransjebrunsj søndag under jazzahead!, ble også sluppet under fredagens pressekonferanse. Denne konserten er støttet av Moldejazz.

Tidligere er Mathias Eick Quintet og Trail Of Souls feat. Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud & In The Country bekreftet til å spille på den norske gallakonserten under jazzahead!.

I residensen til den norske generalkonsulen i New York, fra venstre: Håkon Aase, Andreas Ulvo og Mathias Eick. Foto: Camilla Slaattun Brauer.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev