Nyheter

Europeisk jazztreff

Torsdag 13. september samles europeisk jazzbransje til European Jazz Conference i Lisboa. Norsk jazz er representert både i konsert- og konferanseprogrammet.

On the Edge er tema for den femte europeiske jazzkonferansen som finner sted 13. – 16. september i Portugals hovedstad. Kunstneriske og kulturelle grenser i den digitale tidsalderen skal diskuteres i debatter, samtaler og foredrag. Blant foredragsholderne er den portugisiske sangeren Maria João som skal snakke om sin egen karriere og kreativiteten og innovasjonen som springer ut fra skjæringspunkter av ulike kulturer. Jan Bang, musiker og Punkt-festivalen, skal sitte i et panel som skal diskutere nye tilnærminger til jazz-programmering. Panelsamtalen ledes av Jan Ole Otnæs, daglig leder for Nasjonal jazzscene og styremedlem i EJN.
Det er medlemsorganisasjonen Europe Jazz Network (EJN) som med portugisiske samarbeidspartnere arrangerer European Jazz Conference (EJC) 2018. Den europeiske jazzkonferansen er den eneste i sitt slag i Europa, og har vokst raskt siden starten for fem år siden. EJC melder om rekordstor deltagelse med over tre hundre påmeldte delegater, og blant disse er blant annet Norsk jazzforum, regionale jazzsentre og en rekke festivaler.

To norske konserter
Både på dag- og kveldstid blir det showcasekonserter. Fringe-programmet som foregår på klubber rundt i byen er åpent også for publikum utenom konferanse. Det er i hovedsak portugisiske band og ensembler som presenteres, men det har også blitt plass til to norske band. Espen Eriksen Trio & Andy Sheppard slapp albumet “Perfectly Unhappy” tidligere i år. «Når Espen Eriksen Trio (…) først bestemte seg for å invitere en utenlandsk gjest inn i sin lavmælte triovarme, kunne de vanskelig ha valgt seg en bedre lekekamerat enn Andy Sheppard.» skrev Terje Mosnes på Jazzinorge.no. Den britiske saksofonisten er bosatt i Portugal og spiller dermed på hjemmebane fredag 14. september. Kvelden etter spiller Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz.

Otnæs innstilt som ny styreleder
EJN innledes torsdag med generalforsamling for medlemmer av Europe Jazz Network. Den stadig voksende nettverksorganisasjonen har i dag 126 medlemmer fra 35 land. Britiske Ros Rigby går i år av som styreleder etter fullført periode. Jan Ole Otnæs, daglig leder i Nasjonal jazzscene, sitter i nåværende styre og er innstilt som ny styreleder. I tillegg stiller seks kandidater til to ledige styreplasser.

Fra forsiden

Nyheter

Verdien av kulturlivet for Voss

Under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i dag lanserte Samfunnsøkonomisk analyse en rapport som viser betydningen av musikklivet for utvikling av lokalsamfunn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev