Nyheter

Siste Jazzintro-finalist avgjøres på KongsbergJazz

Krilles Manjaro og I Like to Sleep spiller om den fjerde og siste finaleplassen i Jazzintro 2018 under Kongsberg Jazzfestival torsdag 5. juli. Ett av bandene vil gå videre til finalespill på Moldejazz for å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2018, lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Gramo-stipend på kr 150 000.

Jazzintro-duellen på Argus Grand Hotel i Kongsberg torsdag blir en spennende affære med to band fra jazzmiljøet i Trondheim. Trioen I Like to Sleep spiller powerjazz med tunge riff, frie og melodiøse partier. Kvartetten Krilles Manjaro tar utgangspunkt i jazztradisjonen med inspirasjon fra friimpro, komposisjonsteknikker fra tidlig 1900-tallet og dagens popmusikk.

– Jazzintro speiler hva som rører seg blant dagens unge jazzmusikere, og dette er band som viser spennende retninger i den norske jazzen. Vi forventer to knallkonserter i Grand-kjelleren torsdag, sier juryleder i Jazzintro og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Ønsker du å følge med på det beste av ung norsk jazz, er et besøk på Jazzintro-finalen på Moldejazz en selvfølgelighet. Relling, Billy Meier og Master Oogway er allerede finaleklare etter innledende runder under henholdsvis Vossa Jazz, Maijazz og Nattjazz. Onsdag 18. juli møter de enten Krillesa Manjaro eller I Like to Sleep under finalen i Molde. Ett av band kåres til Årets unge jazzmusikere 2018, og disse vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til Gramo-stipendet på 150 000 kroner. Nytt i år er at Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Jazzintro 2018.  Dette gir Norsk jazzforum en mulighet til å videreutvikle oppfølgingen av bandet som går til topps under Moldejazz, og legge til rette for en skreddersydd lansering av Årets Unge Jazzmusikere 2018.

Det er en fagjury bestående av profesjonelle jazzmusikere som på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale, har plukket ut alle åtte de deltakerbandene og som til slutt skal kåre en vinner. Juryen for Jazzintro 2018 består av bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff.

Spilleliste Jazzintro 2018:
Vossa Jazz, 24. mars: Kjemilie og Relling (finaleklar)
Maijazz, 6. mai: Billy Meier (finaleklar) og Shakai
Nattjazz, 30. mai: Lukas Zabulionis Group og Master Oogway (finaleklar)
Kongsberg Jazzfestival, 5. juli: I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro
Moldejazz, 18. juli: finale

Fra forsiden

Nyheter

900 000 kroner tildelt i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt 900 000 kroner i musiker- og bandstipend. - Musikerne mistet så godt som alt inntektsgrunnlag over natta da koronasituasjonen inntraff, og det er årsaken til at vi nå har framskyndet høstens stipender og nesten tredoblet den totale potten, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev