Nyheter

Jazzintroduell på Nattjazz

På Nattjazz onsdag 30. mai er det duket for tredje runde av Jazzintro 2018 med Lukas Zabulionis Group og Master Oogway.

Det er to ulike retninger i jazzen som presenteres på Nattjazz onsdag i årets tredje Jazzintro-runde. Lukas Zabulionis Group er inspirert av ECMs moderne jazzestetikk fra 70-tallet, og Master Oogway kombinerer riff og energi ifra rock med frie elementer.
– Det er positivt å se at dagens unge musikere omfavner hele bredden i jazzen, og vi gleder oss til å høre to dyktige band innenfor ulike stilretninger, sier Øyvind Skjerven Larsen, fagansvarlig i Norsk jazzforum og juryleder for Jazzintro.

Dette er den tredje av fire innledende runder før finalen i Jazzintro finner sted i juli under Moldejazz. Der skal ett band kåres til Årets unge jazzmusikere 2018, og disse vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til Gramo-stipendet på 150 000 kroner. Nytt i år er at Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Jazzintro 2018. Dette gir Norsk jazzforum en mulighet til å videreutvikle oppfølgingen av bandet som går til topps under Moldejazz, og legge til rette for en skreddersydd lansering av Årets Unge Jazzmusikere 2018.
Relling er finaleklare etter delfinalen under Vossa Jazz, og Billy Meier kapret den andre finaleplassen under Maijazz. De to siste finaleplassene avgjøres under Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival.

Det er en fagjury bestående av profesjonelle jazzmusikere som på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale, har plukket ut alle åtte de deltakerbandene og som til slutt skal kåre en vinner. Juryen for Jazzintro 2018 består av bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff.

Jazzintro et springbrett
Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. – Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, forteller juryleder og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen, og nevner musikere som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.

Spilleliste Jazzintro 2018:
Vossa Jazz, 24. mars: Kjemilie og Relling (finaleklar)
Maijazz, 6. mai: Billy Meier (finaleklar) og Shakai
Nattjazz, 30. mai: Lukas Zabulionis Group og Master Oogway
Kongsberg Jazzfestival, 5. juli: I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro
Moldejazz, 18. juli: finale

Lukas Zabulionis Group
Lukas Zabulionis (Sandefjord) – saksofon, Ivan Blomqvist (Järna, Sverige) – piano, Arne Martin Nybo (Sandefjord) – gitar, Kristian B. Jacobsen (Bodø) – bass og Per Kamfjord (Tønsberg) – trommer
Lukas Zabulionis er en saksofonist, bandleder og komponist oppvokst i Sandefjord. Han fullførte sin Bachelor i musikk på Jazzlinja i Trondheim, og ved fullførelsen av graden, ga han ut sitt debutalbum kalt «Changing Tides» på Curling Legs. Musikken er inspirert av ECMs moderne jazzestetikk fra 70-tallet, med Jan Garbarek som stikkord. Musikken bærer preg av lengsel, mystikk og kjærlighet, der det ifølge utøveren legges stor vekt på farger og følelser, og at samspillet er det sentrale, og ikke skal skygges for av solistiske innslag.

Master Oogway
Lauritz Lyster Skeidsvoll (Molde) – tenorsaksofon, Håvard Nordberg Funderud (Rygge) – el-gitar, Karl Erik Horndalsveen (Nøtterøy) – kontrabass, Martin Mellem (Lier) – trommer
Master Oogway er en hardtslående kvartett som kombinerer riff og energi ifra rock med frie elementer. Bandet legger vekt på å formidle mektige melodilinjer med rom for spontanitet og høyenergiske utbrudd. Master Oogways frihet til å fremføre sin musikk på flere ulike måter gjør at en konsertopplevelse sjeldent blir lik den forrige. Bandets første plate kommer høsten 2018.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev