Nyheter

Relling spilte seg videre til Jazzintro-finalen

Kvartetten Relling spilte seg til finaleplass da den første runden av Jazzintro 2018 gikk av stabelen under Vossa Jazz palmehelga.

Det var Kjemilie og Relling som lørdag 24. mars møttes til duell i Festsalen på Park Hotell i Voss, og juryen var imponert over begge bandene.

– I kveld har vi hørt to band på et sjokkerende høyt nivå, drevet av to sterke vokalister. De som overbeviste oss mest var Relling og vi gleder oss til å høre de igjen på Moldejazz, sier juryen, som under Vossa Jazz bestod av bassist Ellen Andrea Wang, saksofonist Kjetil Møster og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Relling består av Harald Relling Nielsen (Haram) – vokal, Vegard Lien Bjerkan (Selbu) – Hammond-orgel, synth, Tore Hodneland (Tysnes) – gitar, Åsmund Mattias Smidt (Trondheim) – trommer.

Dette var den første av fire innledende runder av Jazzintro 2018.  I finalen under Moldejazz 18. juli skal Relling møte tre andre band som kvalifiserer seg til finalespill under henholdsvis Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival. På Moldejazz skal juryen kåre ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2018. Dette bandet vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipend på 150 000 kroner. Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Jazzintro 2018, og dette gir Norsk jazzforum en mulighet til å videreutvikle oppfølgingen av bandet og legge til rette for en skreddersydd lansering.

Fagjuryen for Jazzintro 2018 består av bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff.

Jazzintro viktig for talentutvikling
Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som blant andre Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.
Vederlagsbyrået Gramo bidrar som tidligere med Gramo-stipendet på kr 150 000 til vinnerbandet.

– Vi synes dette er en unik mulighet til å støtte ny, norsk musikk og musikere som er i startgropen av sin karriere, sier Anne Tone Raknes i Gramo.

Spilleliste Jazzintro 2018:
Vossa Jazz, 24. mars: Kjemilie og Relling (finaleklar)
Maijazz, 6. mai: Billy Meier og Shakai
Nattjazz, 30. mai: Lukas Zabulionis Group og Master Oogway
Kongsberg Jazzfestival, 5. juli: I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro
Moldejazz, 18. juli: finale

Fra forsiden

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev