Nyheter

Storbandhåndboka i ny drakt

Norsk jazzforums elektroniske Storbandhåndbok, som opprinnelig ble lansert i 2012, har gjennomgått en ansiktsløftning. Språk og innhold er gjennomgått, designen frisket opp, og vi har et oppdatert dokument som kan være til hjelp for alle storband der ute.

Norsk jazzforum relanserer nå Storbandhåndboka! Den kom ut første gang i 2012, og er et verktøy som kan gi tips og veiledning til alle sider av å drive et storband; fra oppstart og drift til repertoarvalg, publikumsutvikling og markedsføring. I forbindelse med Storbandmøtet 2017 kunne Norsk jazzforum presentere den reviderte utgaven, der Marius Stenberg har gjennomgått innholdet og sørget for å holde håndboka aktuell.

Våre medlemsstorband har ulike erfaringsgrunnlag og kompetanse, men vi håper at Storbandhåndboka vil være til hjelp for alle – både de som er helt i startfasen og de som har lang erfaring som storband.

Håndboka må ikke nødvendigvis leses fra begynnelse til slutt. Dette er en webhåndbok som kan fungere som et oppslagsverk, og i innholdsfortegnelsen kan du raskt klikke deg ned til ønskede kapitler. Det er lagt inn lenker til aktuelle nettsider og du vil i tillegg kunne laste ned noen veiledende maler, som for eksempel vedtekter og kontraktsforslag. Hele storbandhåndboka kan lastes ned som pdf: Storbandhåndboka.

 

Storbandhåndboken på nett er dynamisk og oppdateres fortløpende. Har du forslag til flere temaer eller tillegg til eksisterende kapitler, så kontakt oss! De viktigste bidragene får vi fra storbandene selv! Send din historie på e-post.

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev