Nyheter

Monkey Plot til Nordic Jazz Comets i Berlin

Monkey Plot spiller på åpningskvelden av Scope Festival i Berlin 18. oktober. Den norske trioen er ett av fem nordiske band som deltar i Nordic Jazz Comets, et nordisk samarbeidsprosjekt som presentere ung, spennende nordisk jazz for et internasjonalt publikum og bransje.

– Vi gleder oss til å vise frem ny musikk og låter fra «Here I Sit, Knowing All of This» i Berlin for et nytt publikum og nye deler av bransjen. Vi peiler oss inn mot det tyske konsertmarkedet og håper å møte aktører som vi kan samarbeide med i fremtiden, sier gitarist i Monkey Plot, Christian Winther.

Norsk jazzforum og de nordiske søsterorganisasjonene har lenge jobbet for å skape en internasjonal arena for Nordic Jazz Comets, og i år blir det i samarbeid med Scope Festival i Berlin.
– Scope Festival er en ung, grensesprengende festival, og dette er en flott anledning til å presentere bandene for publikum i Berlin og internasjonal musikkbransje, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Monkey Plot, med Christian Winther (gitar), Magnus Skavhaug Nergaard (bass) og Jan Martin Gismervik (trommer), vant Norsk jazzforums lanseringsprogram Jazzintro i 2014, og ble med det kåret til Årets unge jazzmusikere. Trioen har et moderne og originalt uttrykk med sterke individuelle musikalske stemmer. På sitt tredje album går gitar-, bass-, og trommetrioen Monkey Plot elektrisk igjen etter i flere år å ha rendyrket et helakustisk uttrykk. Musikken oppleves fortsatt som intim, men bandets røtter i rocka alternativmusikk skinner klarere gjennom nå. «Monkey Plot mestrer fornyelsens kunst» skrev anmelder Arild R. Andersen på Jazzinorge.no.

Utstillingsvindu mot Europa
Et utvalg tyske og britiske arrangører og medier er invitert til å delta i arrangementet i Berlin for å se hva nytt nordisk jazz kan by på. Blant de inviterte er legendariske Ronnie Scott’s Jazz Club i London, plateselskapene Edition Records og ACT, det britiske magasinet Jazzwise og festivaler som Cheltenham Jazz Festival og Jazzfest Berlin.

– De internasjonale aktørene reiser til Berlin for å se våre nordiske band. Nordic Jazz Comets-arrangementet er et utstillingsvindu mot Europa, så dette er en unik mulighet for Monkey Plot til å vise seg fram, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.
– Vi ønsker å fortsette med å arrangere Nordic Jazz Comets utenfor Norden, og er allerede i samtaler om muligheter i Storbritannia neste år, forteller Skjerven Larsen.

Konserter og fagprogram
Showcase-konsertene er åpne for publikum, og finner sted onsdag 18. oktober. Alex Jønsson Trio (Danmark), Charlottas Burnin’ Trio (Sverige), Simple Minds (Island), VIRTA (Finland) og norske Monkey Plot spiller hver et halvtimes-sett på Privatclub-scenen i Berlin. Kvelden fortsetter med DJs og jam på en nærliggende klubb. Dagen etter konsertene samles alle de nordiske musikerne og gjestene til seminar. DJen Daniel Best og agent Matt Fripp skal innlede en samtale om fremtiden for live-virksomhet i Tyskland og Storbritannia. Senere på dagen inviteres musikerne til et improvisasjonsverksted ledet av den amerikanske bassisten Greg Cohen.

Tysk festival med nordisk fokus
Scope Festival ønsker å være en arena for nyskaping, vise fram talent og vie plass til ulike temaer. I år har festivalen valgt å ha et skandinavisk fokus, og har lagt Nordic Jazz Comets til åpningskvelden. Festivalen foregår på en rekke ulike klubber rundt i Berlin og presenterer et bredt musikalsk spekter. I tillegg til Monkey Plot spiller andre norske som trompeter Nils Petter Molvær, det kritikerroste soul-jazzbandet Rohey samt Bernhoft & The Fashion Bruises.

Nordic Jazz Comets arrangeres av de nordiske jazzorganisasjonene og støttes av Nordisk kulturkontakt (årene 2017 – 2018).

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev