Nyheter

Storbandprisen 2016 tildelt Tore Bråthen

Musikalsk leder og trompeter, Tore Bråthen, ble under Romerike Storbandfestival i Lillestrøm lørdag kveld, hedret med Norsk jazzforums Storbandpris for 2016.

foto: Tim Challman

Tore Bråthens innsats med å etablere og utvikle Sørnorsk Ungdomsstorband beskrives som uvurderlig, og hans entusiasme og faglig kompetanse har vært en viktig inspirasjonskilde for ungdommene i miljøet.

Bråthen mottok prisen i forbindelse med at den nasjonale medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum holdt sitt årlige møte for landets storband under Romerike Storbandfestival i Lillestrøm 15. oktober.  Det var daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, som overrasket Bråthen med prisen under konserten han spilte med Christianssand Storband.

– Ildsjeler som Tore Bråthen er svært viktig for rekrutteringen til storbandmiljøet, og Bråthens arbeid med Sørnorsk Ungdomsstorband er inspirerende, sier Bråtømyr.

Prisen ble overrakt av daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. (foto: Tim Challman)
Prisen ble overrakt av daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. (foto: Tim Challman)

Norsk jazzforum vil gjennom sin storbandpris synliggjøre hvilken betydning en enkelt person eller et miljø har for storband i Norge, og for norsk jazz generelt. Den eller de som mottar prisen bør ha vært med på å skape ringvirkninger som har betydning for et større miljø. De må være ildsjeler, som både spiller en rolle for det sosiale, så vel som det musikalske. Det er storbandmiljøet selv som nominerer kandidater, og styret i Norsk jazzforum som beslutter hvem som mottar prisen. Med Storbandprisen følger 25 000 kroner.

I Norsk jazzforums begrunnelse for Storbandprisen 2016 heter det:
«Tore Bråthen har vært uvurderlig i sitt arbeid med unge storbandmusikere. Som mangeårig leder av regionens ungdomsstorband, Sørnorsk Ungdomsstorband, er han en sentral drivkraft, og har ivaretatt to svært viktige faktorer i dette arbeidet, nemlig faglig kompetanse og kontinuitet. Tore har gjort en uvurderlig innsats med å etablere og utvikle bandet både som tilbud til den aktuelle aldersgruppen (16-20 år), gjennom å arbeide med tilretteleggingen til bandet, gjennom tilrettelegging av den musikalske læreprosessen til medlemmene og gjennom den kjennskapen til jazz som musikerne i bandet og publikum på bandets konserter har fått opp gjennom årene.

Flere av musikerne som gjennom årene har spilt i ungdomsstorbandet, har blitt medlemmer i andre storband i regionen. En del av dem har også gått videre med musikkstudier og blitt sentrale musikere i ulike band og jazzmiljøer. Noen har senere kommet tilbake og medvirket som instruktører i ungdomsstorbandet. Tores entusiasme, evne til å motivere ungdommene i bandet og gi dem gode musikalske erfaringer kombinert med god veiledning og instruksjon, er en viktig årsak til det.

Tore Bråthen er også musikalsk leder og trompetist i Christianssand Storband, og har vært svært delaktig i å utvikle dette bandet til et storband som holder meget høyt musikalsk nivå.

Det er en glede å tildele Tore Bråthen Storbandprisen 2016!»

Tore Bråthen er opprinnelig fra Sveio i Hordaland, men er bosatt i Kristiansand. Han er til daglig ansatt som universitetslektor på Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Han underviser i blant annet komponering, arrangering og samspill, er faglig koordinator for den utøvende bacheloren på Institutt for Rytmisk Musikk og er med i en forskningsgruppe der musikkteknologi er i fokus.

Fra forsiden

Nyheter

Vinterjazz med lokale helter og skinnende stjerner

Fredag 26. januar går startskuddet for Vinterjazz, den 10 dager lange jazzmønstringen med mer enn 70 konserter i om lag 30 jazzklubber over hele landet. Fram til 4. februar skal et stort antall lokale helter, nasjonale topputøvere og enkelte internasjonale navn i aksjon, blant dem Come Shine, Nils Petter Molvær, Gard Nilssen's Acoustic Unity, Billy Cobham Band og Adam Baldych Quartet.

Nyheter

Jazzlansering i New York

I midten av januar blir norsk jazz markert i New York. Gard Nilssen’s Acoustic Unity og Rohey spiller under Winter Jazzfest, og Norsk jazzforum lanserer den åttende utgaven av promocden JazzCD.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev