Nyheter

Jazzintroduell på MaiJazz

Den andre finaleplassen i Jazzintro avgjøres på MaiJazz i Stavanger når Kjetil Jerve Trio og Titta Jag Flyger møtes til duell torsdag ettermiddag.

På Sting kristihimmelfartsdag vil Jazzintro by på leken, fri improvisasjon med Kjetil Jerve Trio og melodisk sprengkraft med Titta Jag Flyger.
– Gjennom Jazzintro presenterer vi noe av det beste fra den unge, norske jazzscenen, og disse to banden kombinerer lekenhet og eksplosivitet med det melodiøse i jazz, sier juryleder Øyvind Skjerven Larsen.

Dette er den andre av fire innledende runder før finalen i Jazzintro finner sted i juli under Moldejazz. Der skal ett band kåres til Årets unge jazzmusikere 2016, og disse vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til Gramo-stipendet på 150 000 kroner. Megalodon Collective er allerede finaleklare etter delfinalen under Vossa Jazz. De tre siste finaleplassene avgjøres under MaiJazz, Nattjazz og Kongsberg jazzfestival.

Det er en fagjury bestående av profesjonelle jazzmusikere som på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale har plukket ut alle åtte deltakerbandene og som til slutt skal kåre en vinner. Juryen for Jazzintro 2016 består av saksofonist og Spellemannvinner Eirik Hegdal, pianist Helge Lien, gitarist Bjørn Vidar Solli og saksofonist Sissel Vera Pettersen, samt fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen, som juryleder.

Viktig for talentutvikling
Fra den rekordstore søknadsbunken har bandene Duetrost, Ant Farm Boogie, Boda Boda, Kjetil Jerve Trio, Past Present¸ Titta Jag Flyger, Megalodon Collective og Mothman sluppet gjennom nåløyet til Jazzintro 2016. Juryleder Øyvind Skjerven Larsen mener at deltakelse i Jazzintro kan bety mye for band i startgropa: –  Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, sier Skjerven Larsen. Han nevner musikere som Mathias Eick, Stian Westerhus, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild blant tidligere deltakere.

Jazzintro – for 10. gang!
Jazzintro har vært arrangert annethvert år siden 1998, og arrangeres i 2016 for tiende gang. Det er Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro.  En fagjury plukker ut inntil åtte band til å delta i Jazzintro på bakgrunn av innsendte søknader og demo-materiale. De utvalgte bandene vil i løpet av våren og sommeren 2016 få muligheten til å vise seg fram på en av de fire samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival), og gjennom en finale på Moldejazz utroper en fagjury ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2016. Dette bandet vil de påfølgende to år få en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.
Blant tidligere vinnere av Jazzintro er Monkey Plot, Mopti, Albatrosh og in the country.

Spilleliste Jazzintro 2016:
Vossa Jazz, 19. mars:                          Megalodon Collective (finaleklare) og Mothman
Maijazz, 5. Mai:                           Kjetil Jerve Trio og Titta Jag Flyger!
Nattjazz, 2. juni:                          Ant Farm Boogie og Past Present
Kongsberg Jazzfestival, 7. Juli:        Duetrost og Boda Boda
Moldejazz, 20. juli:                Finale!

Titta Jag Flyger
Karl Nyberg (Lund, Sverige) – saksofon/klarinett, Axel Skalstad (Kongsberg) – trommer, Alf Hulbækmo (Tolga) – piano, Egil Kalman (Norrköping, Sverige) – bass
Kvartetten Titta Jag Flyger, som ble dannet i Trondheim i 2013, spiller «musikk med følelsen av å lette fra bakken!” Summen av Kalle Nybergs melodisk flyvende saksofon-/klarinettspill, Axel Skalstads sanseløse energi bak trommene, Alf Hulbækmos perkussive pianospill samt Egil Kalmans pulserende bass, er et stort og variert bandsound. Bandets egne finurlige komposisjoner spilles med en åpen og ærlig holdning. Samtlige medlemmer bidrar med låter og ideer, og er likeverdige deler av den musikalske flyvemaskinen.

Kjetil Jerve Trio
Kjetil Jerve (Ålesund) – piano, Julian Haugland (Evje) – bass, Tore Flatjord (Nannestad) – trommer
Kjetil Jerve Trio er fri improvisasjon og lek i lange strekk. Samtidige variasjoner oppstår naturlig i tempo, klang og temperatur. Det er befriende, intuitiv sanntidsmusikk uten hindringer. «Den fysiske sensasjonen av øyeblikket gjør at gehøret fungerer som et lys i mørket. Vi er alle tre gira på å fortsette lenge med denne praksis, og inviterer deg herved til å ta del i opplevelsen.»

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev