Nyheter

Norske artister i vinden på Jazzahead

Snart er det klart for årets store messe og showcasefestival for jazz i Bremen. Mette Henriette (bildet), Trondheim Jazz Orchestra med Ole Morten Vågan, Beady Belle, Håkon Kornstad og New Conception of Jazz feat. Moksha står på Jazzaheads liveprogram i år.

Av: Carl Christian Johansen/Music Norway
Foto Mette Henriette: Anton Corbjin

Jazzahead!, som arrangeres 21.-24. april 2016, er den viktigste møteplassen for jazz i Europa med over 16 000 besøkende, inkludert 3000 profesjonelle deltakere fra 55 ulike land. Messehallen inneholder over 900 utstillere innenfor plateselskap, agenter, spillesteder, musikere, media m.m. Music Norway organiserer norsk stand på messen.

– Foreløpig er 30 selskaper påmeldt den norsk standen, men vi håper at enda flere vil delta, sier Aslak Oppebøen, prosjektansvarlig i Music Norway. (Meld deg på HER)

Som vanlig er norske jazzartister ettertraktet i det offisielle showcase-programmet. Fem norske band spiller på årets Jazzahead:
Trondheim Jazz Orchestra m/Ole Morten Vågan
European Jazz Meeting – Halle 7.1, lørdag 23. april kl 14:00
Mette Henriette
European Jazz Meeting – Halle 7.2, lørdag 23. april kl 15:00
Beady Belle
20 years of Jazzland recordings – Sendesaal, lørdag 23. april kl 21:30
Håkon Kornstad Tenor Battle
20 years of Jazzland recordings – Sendesaal, lørdag 23. april kl 22:30
New Conception of Jazz 20 year anniversary edition, Feat: Moksha
20 years of Jazzland recordings – Sendesaal, lørdag 23. april kl 23:30

– At norske artister år etter år får så stor plass på denne arenaen er helt unikt og viser at det hjemlige jazzmiljøet er flinke til å posisjonere seg i det utenlandske markedet. Music Norway samarbeider tett med de norske og internasjonale aktørene, og vi erfarer at disse showcasene spesielt fører til mange konkrete avtaler og spilleoppdrag for de som deltar, sier Oppebøen.

På den norske standen i år finner vi bl.a. Acoustic Landsscapes, Atterklang, Curling Legs, Hubro / Grappa Musikkforlag, Jazzland Recordings, Jazznytt, Kjell Kalleklev Management, Maijazz, Mansard Management, Midtnorsk Jazzsenter, Music Norway, Musikklosen / Losen Records / Studio Barxeta, Musikkoperatørene, Musikkprofil Booking & Management, Norcd, Norsk Jazzforum, Oslo Jazz Festival, Sørnorsk Jazzsenter, Trondheim Jazzfestival, samt Trondheim Jazzorkester.

Fra forsiden

Nyheter

Storbandprisen 2019 til Gunnar Gustavsen

Bandleder, arrangør og trombonist Gunnar Gustavsen i Hammerfest Storband ble lørdag 12. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2019. Gustavsen er en ildsjel som i en årrekke har arbeidet aktivt for jazzmiljøet både i Hammerfest og i hele Finnmark, og hans innsats har hatt enorm betydning for det lokale jazz- og musikklivet, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Nyheter

Påmelding til Jazzahead 2020

Etter årets store partnerland-satsing på Jazzahead er det nå på tide å tenke på neste års utgave. Frist for «earlybird»-registrering er fredag 11. oktober, og siste frist for å søke om showcase er torsdag 31. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev