Nyheter

To band spiller om finaleplass i Jazzintro

Mothman og Megalodon Collective møtes til duell under Vossa Jazz når den første av fire innledende runder av Jazzintro 2016 arrangeres lørdag 19. mars. Ett av bandene går videre til finalen på Moldejazz for å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2016.

Det blir fullt trøkk på Park Hotel lørdag når kvartetten Mothman og septetten Megalodon Collective spiller om finaleplass i Jazzintro. Dette er den første av fire innledende runder før finalen som finner sted i juli under Moldejazz. Der skal ett band kåres til Årets unge jazzmusikere 2016, og disse vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

– Gjennom Jazzintro presenterer vi noe av det beste fra den unge, norske jazzscenen. Det blir en eksplosiv åpning med to svært dyktige band som jeg vet mange gleder seg til å se, sier juryleder Øyvind Skjerven Larsen.

Det er en fagjury bestående av profesjonelle jazzmusikere som på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale har plukket ut alle åtte deltakerbandene og som til slutt skal kåre en vinner. Juryen for Jazzintro 2016 består av saksofonist og Spellemannvinner Eirik Hegdal, sanger og saksofonist Sissel Vera Pettersen, pianist Helge Lien og gitarist Bjørn Vidar Solli, samt fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen, som juryleder.

Viktig for talentutvikling
Fra den rekordstore søknadsbunken har bandene Duetrost, Ant Farm Boogie, Boda Boda, Kjetil Jerve Trio, Past Present¸ Titta Jag Flyger, Megalodon Collective og Mothman sluppet gjennom nåløyet til Jazzintro 2016. Øyvind Skjerven Larsen mener at deltakelse i Jazzintro kan bety mye for band i startgropa: –  Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, sier Skjerven Larsen. Han nevner musikere som Mathias Eick, Stian Westerhus, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild blant tidligere deltakere.

Jazzintro – for 10. gang!
Jazzintro har vært arrangert annethvert år siden 1998, og arrangeres i 2016 for tiende gang.
Det er Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro.  En fagjury plukker ut inntil åtte band til å delta i Jazzintro på bakgrunn av innsendte søknader og demo-materiale. De utvalgte bandene vil i løpet av våren og sommeren 2016 få muligheten til å vise seg fram på en av de fire samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival), og gjennom en finale på Moldejazz utroper en fagjury ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2016. Dette bandet vil de påfølgende to år få en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.
Blant tidligere vinnere av Jazzintro er Monkey Plot, Mopti, Albatrosh og in the country.

Mothman
Mads Røksund (Stavanger) – gitar, Tarjei Lienig (Granvin, Hardanger) – rhodes/synth, Alexander Hoholm (Hamar)  – bass, Martin Ulvin (Oslo) – trommer
Mothman eksperimenter med avanserte rytmiske elementer fra progrock, jazz og samtidsmusikk, med improvisasjon som bindeledd i og mellom komposisjonene. Bandet har sitt utspring fra jazzlinja på Sund Folkehøgskole i 2009, før musikerne fortsatte å studere ved NMH i Oslo og Jazzlinja i Stavanger. De har gjennomført turneer i både Norge og Europa, og senere i år slipper Mothman sitt debutalbum.

Megalodon Collective
Martin Myhre Olsen (Lillestrøm) – saksofon, Karl ‘Kalle’ Nyberg (Lund, Sverige) – saksofon, Petter Kraft (Malmø, Sverige) – saksofon, Karl Haugland Bjorå (Evje) – gitar, Aaron Mandelmann (Simrishamn, Sverige) – bass, Andreas Skår Winther (Ålesund) – trommer, Henrik Lødøen (Brattvåg)  – trommer
Megalodon Collective er satt sammen av sentrale musikere i Trondheim sitt unge, kokende jazzmiljø. Bandet har eksistert i ett år, har spilt for fulle hus på landets jazzscener og allerede rukket å blitt Spellemannsnominerte for debutplata. Septetten byr på seg selv, rundt komponert materiale, og frihet og individuelle initiativ tilstrebes.

Spilleliste Jazzintro 2016:
Vossa Jazz, 19. mars:                 Megalodon Collective og Mothman
Maijazz, 5. Mai:                           Kjetil Jerve Trio og Titta Jag Flyger!
Nattjazz, 2. juni:                          Ant Farm Boogie og Past Present
Kongsberg Jazzfestival, 7. Juli:  Duetrost og Boda Boda
Moldejazz, 20. juli:                      Finale!

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev