Nyheter

Jazz med fri aldersgrense

Denne våren fortsetter konsertserien Monitor med turneer i Nord-, Vest- og Midt-Norge. Erlend Skomsvoll og Beate Lech er blant mentorene som tar med seg unge jazzband til klubber og skoler for å møte ungdom.

på bildet over: Molecules

Tre band med tre ulike mentorer skal spille på klubber og skoler samt arrangere workshops for ungdommer i løpet av våren 2016. Bandet Molecules, med komponist og Buddyprisvinner Erlend Skomsvoll som mentor, starter sin turné på Østre i Bergen 3. mars. Underveis gjør Skomsvoll og Molecules-komponist, Karoline Wallace, workshops for ungdom med utgangspunkt i komposisjon.

Mentor Erlend Skomsvoll sammen med Karoline Wallace fra Molecules.
Mentor Erlend Skomsvoll sammen med Karoline Wallace fra Molecules.

Det samarbeides tett med kulturskoler og ungdomsklubber, og i Nord-Norge blir det også arrangert flere produsentkurs for ungdommer i forbindelse med Monitor-turneen. White Ascot åpner sin turné i hjembyen Tromsø lørdag 30. april, og skal spille åtte konserter i vår nordligste landsdel. Bandet, som består av fire studenter ved musikkonservatoriet i Tromsø, har hatt Fredrik Forssman fra Rytmisk kompetansenettverk i nord (RYK) som mentor.
– Vi har fått jobbet sammen med Fredrik Forssman som har lang og svært variert fartstid innen musikkbransjen. Med Forssman som mentor har vi fått utviklet bandet og lært en masse. Løsningen til Nordnorsk jazzsenter har vært flott, sier pianist Adrian Danielsen.

I Midt-Norge har bandet Rohey fått med seg Beate Lech, kjent fra blant annet Beady Belle, som mentor. De spiller sammen i Molde og Trondheim i begynnelsen av april, før Rohey avslutter på Trøndertun Folkehøyskole i Melhus og Røstad scene i Levanger.

Ungdom skal få ørene opp for jazz
Monitor er medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforums konsertserie for ungdom. Unge band i starten av sin karriere velges ut til å gjennomføre turné og workshops. De får veiledning og musikalsk hjelp av en mentor som har erfaring med målgruppen.
– Målet er å få flere unge til å få ørene opp for jazz. Monitor skal treffe ungdommen og inspirerer til både å arrangere og å lytte til ny og spennende musikk, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, og fortsetter: – Ungdom skal involveres i så mange deler av prosessen som mulig; på scenen, i konsertproduksjon og –gjennomføring samt med design og markedsføring

I samarbeid med de regionale jazzsentrene arrangeres det turneer i fire landsdeler i løpet av høsten 2015 og våren 2016. Først ut var saksofonkometen og mentor Marius Neset sammen med BeHop, som turnerte klubber og skoler i Agder og Telemark i november i fjor. Våren 2016 arrangeres ytterligere tre Monitorturneer: Pianist og Buddyprisvinner Erlend Skomsvoll er mentor når bandet Molecules turnerer klubber på Vestlandet, White Ascot legger ut på turné i Nord-Norge med hjelp av mentor Fredrik Forssman fra kompetansenettverket RYK, og kvartetten Rohey fra jazzlinja i Trondheim besøker klubber i Midt-Norge sammen med mentor Beate Lech.

Monitor er et samarbeidprosjekt mellom Norsk jazzforum og de regionale jazzsentrene og er støttet av Norsk kulturråd.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev