Nyheter

Årets Jazzklubb

Hemnes Jazzforum på Hemnesberget i Nordland er tildelt prisen Årets Jazzklubb 2016 av medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum

(foto: Ulf Skjæran)

I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Hemnes Jazzforum er en aktiv og samlende aktør for den lokale kulturinteressen, og også har hatt stor betydning for jazzinteressen i landsdelen. Prisen overrekkes torsdag 28. januar i forkant av konserten med Guro Von Germeten på klubben Jernvaren, i forbindelse med åpningen av Vinterjazz.

– At vår lidenskap til Jazzen blir lagt merke til og satt pris på, vitner om at det vi gjør som «gale» amatører har en kvalitet som kan måle seg med det profesjonelle krefter, med helt andre ressurser klarer. Å bli sett av andre og satt pris på av andre gir inspirasjon og selvtillit, til å fortsette arbeidet med å utvikle Hemnes Jazz og Jernvaren til merkevarer i Verdensklasse! Sier Hans-Petter Skjæran, leder Hemnes Jazzforum.

Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb til én av organisasjonens medlemsklubber.  I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering.

– Jeg er mektig imponert over det Hemnes Jazzforum gjør og får til på Hemnesberget, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. – Klubben er en kulturell nerve som engasjerer store deler av sitt lokalsamfunn, og ikke minst beriker dem med flotte konsertopplevelser året rundt på et bitte lite sted mellom fjord og fjell.

Prisen Årets jazzklubb 2016 er på 25 000 kroner og overrekkes av Brynjar Rasmussen fra styret i Norsk jazzforum, torsdag 28. januar i forbindelse med Vinterjazz. Denne kvelden står Guro Von Germeten på scenen i Jernvaren.

Styret i Norsk jazzforum sier følgende om Årets Jazzklubb 2016:

«Hemnes Jazzforum har siden oppstarten i 1993 vært en aktiv og samlende aktør for den lokale kulturinteressen, og har til tross for sine relativt få innbyggere, klart å samle et imponerende stort publikum. Klubblokalet Jernvaren ble tatt i bruk i 2014 etter et omfattende dugnadsarbeid, med over 1500 dugnadstimer og imponerende støtte fra lokale entreprenører og bedrifter.  Resultatet er egen scene, i et lokale skreddersydd for konserter, og Jernvaren har blitt et levende «Kulturhus» i et lokalsamfunn med ca 1460 innbyggere.
Hemnes Jazzforum har hatt stor betydning for jazzinteressen i landsdelen, og har en god blanding av store, internasjonale navn og lokale og nasjonale toppmusikere. Gjennom årenes løp har klubben også vært tidlig ute med å presentere musikere på vei opp, som senere har blitt kjent for de fleste. I tillegg til å invitere til mange og gode konsertopplevelser for sitt voksne publikum, har Hemnes Jazzforum også gjort en innsats for rekrutteringen av lokale ungdommer, og har bidratt til en økende interesse av improvisert musikk blant de unge lokale musikerne.

Norsk jazzforum gratulerer Hemnes Jazzforum med prisen Årets Jazzklubb, og ser med glede frem til enda mange år med flotte konsertopplevelser og god musikk.»

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev