Nyheter

Ti dager Vinterjazz over hele landet

Fra 29. januar til 7. februar blir det jazzkonserter over hele landet når Norsk jazzforum og 36 av landets jazzarrangører inviterer til Vinterjazz 2016.

I løpet av ti dager vil jazzklubber gjennom hele vårt langstrakte land, presentere arrangementer med stor bredde. Vinterjazz kan by på konserter med både lokale og anerkjente norske musikere, internasjonale navn, jazzkafeer og jam, samt kåring av Årets Jazzklubb 2016. Allerede torsdag tjuvstarter to av klubbene, Hemnes Jazzforum og Storyville Jazz Club, med konsert med henholdsvis Guro Von Germeten og Eldbjørg Raknes & Oscar Gröneberg.

Svensk-norsk groovy forbrødring under Vinterjazz
Den svenske bassisten Fredrik Sahlander har for lengst gjort nordmann av seg, og sammen med kristiansanderen Bernt Moen, kjent fra bl.a. Shining og egne solo- og bandprosjekter, og trommeslageren Torstein Lofthus fra Elephant9, legger han ut på turné på Sørlandet som bandet SAH!. Opprinnelig er det amerikanske Kirk Covington som trakterer trommene på plateinnspillingen, men på denne turneen stepper Torstein Lofthus inn som vikar. Det er en herlig blanding av bluesy jazzfunk og moderne elektrisk jazz med feeling, guts og spenstige improvisasjoner som serveres sørlendingene. Turneen som gjøres i samarbeid med Sørnorsk jazzsenter, skal innom seks jazzklubber i Agder og Telemark; Mandal Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Skiensjazzdraget, Bø Jazzklubb, Arendal Jazzklubb og Flekkefjord Jazzklubb.

Landsomfattende markering av jazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 29. januar til 8. februar, og er en tidagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes på landets jazzklubber. Vinterjazz er en årlig event og arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber. I løpet av ti dager vil 36 av landets jazzklubber og -festivaler tilby arrangementer med stor bredde.

På programmet står blant annet Arild Andersen solo, Bergen Big Band med slippkonsert, Tord Gustavsen med Jarle Vespestad & Simin Tander, Guro Von Germeten, Ytre Suløens Jass-ensemble og turneer med Silje Nergaard, Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Quartet og SAH!

 

Hele programmet for Vinterjazz 2016 finner du her: www.vinterjazz.no

For spørsmål eller mer informasjon, kontakt:

Aleksander Haugen, prosjektansvarlig 22 00 56 60 / 90 60 95 93

Camilla Slaattun Brauer, informasjonsansvarlig 22 00 56 64 / 90 51 96 38

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev