Nyheter

Mette Henriette til nordisk jazzmøte i Tampere

Sammen med unge nordiske jazzmusikere reiser saksofonist og komponist Mette Henriette til Young Nordic Jazz Comets i Finland torsdag 29. oktober. Den lovende saksofonisten og ECM-debutanten skal sammen med sin trio presentere seg for internasjonale medier og arrangører.

Saksofonist og komponist Mette Henriette Rølvåg har de siste årene markert seg som et av de store talentene i norsk jazz. Førstkommende fredag platedebuterer hun på den tyske plateetiketten ECM med en dobbelutgivelse med både trio og ensemble. Trioen får Mette Henriette presentert for internasjonale medier og arrangører når Young Nordic Jazz Comets (YNJC) arrangeres under Tampere Jazz Happening i Finland denne uka.

Viser seg fram for internasjonale medier og arrangører
Young Nordic Jazz Comets er et samarbeid mellom de nordiske jazzorganisasjonene hvor unge fremadstormende band presenteres for publikum og internasjonal bransje gjennom en showcase-kveld. Mette Henriette er plukket ut som norsk representant når årets Young Nordic Jazz Comets finner sted 29. oktober. Arrangementet er lagt til åpningskvelden av festivalen Tampere Jazz Happening i Finland.

– Det var veldig fett å bli spurt, og å få muligheten til å delta. Jeg ser fram til å høre de andre bandene, for de er hittil ukjent for meg, sier Mette Henriette.

Sammen med pianisten Johan Lindvall og cellisten Katrine Schiøtt, skal Mette Henriette dele scenen med den danske duoen Bremer/McCoy, finske Katu Kaiku, svenske Lyssarides & Karnebäck Duo Project og islandske Two Beat Dogs.

Fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen, mener deltagelse i YNJC kan ha stor verdi for unge musikere i starten av en internasjonal karriere.
– Band som Pixel, Krokofant og Hanna Paulsberg Concept har fått oppmerksomhet og spillejobber, ikke bare i Norden, men i hele Europe som resultat av YNJC-deltagelse, forteller Skjerven Larsen.
I tillegg til konsertene får bandene rikelig med tid til å bli kjent med hverandre og de internasjonale aktørene.

Platedebuterer på ECM
Mette Henriette avsluttet sine studier ved NMH i fjor, og har på kort tid etablert seg som en lovende saksofonist og komponist. I en alder av 24 år debuterer hun denne uka med plate på legendariske ECM Records.

– Manfred Eicher, sjefen for ECM, snubla over meg i ei trapp på Cosmopolite en høstkveld for to år siden. Vi kom i prat og det ble begynnelsen på et tett og unikt samarbeid. Han er ikke bare en dyktig produsent, men en vital og inspirerende sjel som jeg setter stor pris på å ha i livet mitt, sier Mette Henriette.

Det selvitulerte dobbeltalbumet har undertitlene «o» og «Ø». Førstnevnte er en trio med cellist Katrine Schiøtt og pianist Johan Lindvall, og «Ø» er et orkester med 13 profesjonelle musikere med bakgrunn fra indie, jazz, tango og samtidsmusikk.

Fra forsiden

Intervju

Lydlandskapenes elektriske mestermaler

La oss – mest på spøk, men ikke bare – si at det finnes fire kategorier gitarister her i verden. 1: De som spiller utelukkende akustisk gitar. 2: De som spiller utelukkende elektrisk gitar. 3: De som spiller begge deler, og 4: Eivind Aarset.

Nyheter

Årets unge jazzmusikere på etterlengtet turné

Kongle trio ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2020 under lanserings-programmet Jazzintro. I januar 2022 legger de endelig ut på første del av prisvinnerturnéen. -Vi er skikkelig gira på å få spille for folk igjen, sier pianist Liv Andrea Hauge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev