Nyheter

Storbandprisen 2015 til Beate Elstad

Musiker, arrangør og dirigent Beate Elstad ble under Romerike Storbandfestival i Lillestrøm lørdag kveld, hedret med Norsk jazzforums Storbandpris for 2015. Elstads engasjement og innsats for å løfte fram hele storbandfeltet samt hennes virksomhet som musiker og storbandleder trekkes fram i begrunnelsen for prisen.

Beate Elstad med SheBop Big Band uner Romerike Storbandfestival (foto: Hakvor Gudim)
Beate Elstad med SheBop Big Band uner Romerike Storbandfestival (foto: Halvor Gudim)

Beate Elstad mottok prisen i forbindelse med Norsk jazzforums årlige møte for landets storband som i år var lagt til Romerike Storbandfestival i Lillestrøm 10. oktober.  Det var styreleder i Norsk jazzforum, Ingrid Brattset, som overrasket Elstad med prisen midt under konserten hun holdt med SheBop Big Band.

–  Takket være Beate og hennes arbeid for å løfte fram storbandfeltet, har storbandene fått en fortjent plass i norsk jazzmiljø, sier styreleder Ingrid Brattset.

Norsk jazzforum vil gjennom sin storbandpris synliggjøre hvilken betydning en enkelt person eller et miljø har for storband i Norge, og for norsk jazz generelt. Den eller de som mottar prisen bør ha vært med på å skape ringvirkninger som har betydning for et større miljø. De må være ildsjeler, som både spiller en rolle for det sosiale, så vel som det musikalske. Det er storbandmiljøet selv som nominerer kandidater, og styret i Norsk jazzforum som avgjør hvem som mottar prisen.  Med Storbandprisen følger 25 000 kroner.

I Norsk jazzforums begrunnelse for Storbandprisen 2015 heter det:
«Årets prismottaker er saksofonist og har i en årrekke vært en engasjert musiker, arrangør og dirigent i en rekke storband, og har en stor dedikasjon til storbandmiljøet. Hun er som kvinnelig musiker og dirigent i tillegg en fabelaktig pådriver og rollemodell for unge jenter som ønsker å spille både storband og jazz. Hun har også skrevet flere storbandkomposisjoner for egne og andre storband.

Storbandprisvinner Beate Elstad (foto: Halvor Gudim)
Storbandprisvinner Beate Elstad (foto: Halvor Gudim)

Årets prismottaker er fra Lillehammer og har dirigert Lillehammer storband, og vært initiativtager til samarbeidskonserter mellom Østre Toten Storband, John-Pål Inderberg og Henning Sommero under Dølajazz i 1997. Hun har vært lektor ved Toten Folkehøgskole fra 1992-1995 i ledelsesfag og musikk, og de siste årene har hun ledet både Vollen Big Band i Asker og Shebop Big Band i Oslo. Hun er også solist i HiOA sitt eget storband, hvor hun er ansatt som førsteamanuensis og fagansvarlig for studiet i kulturledelse.

Årets prismottaker har også vært styremedlem i Norsk jazzforum. I sin styreperiode i Norsk jazzforum (2009 – 2013) har hun vært med å sette storband på agendaen, og har gjennom sitt verv fått til flere støtteordninger for storband i Norsk jazzforum, i tillegg til arbeidsverktøy som Storbandhåndboka og opprettelse av en storbandpris.

Storbandprisen skal tildeles en person som har gjort en særlig innsats for miljøet som helhet, og Norsk jazzforum mener årets prismottaker i aller høyeste grad fortjener å motta denne prisen.
Storbandprisen for 2015 tildeles Beate Elstad!»

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev