Nyheter

Jazzintrovinnere på Norgesturné

Lørdag starter Monkey Plot sin Norgesturné på Nesodden Jazzklubb. Trioen skal innom blant annet Trondheim, Bødø og Oslo før turneen avsluttes i Haugesund 9. mars.

I fjor sommer vant trioen Monkey Plot Jazzintro, og ble dermed kåret til Årets unge jazzmusikere 2014. Med tittelen fikk bandet en lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til et arbeidsstipend på 150 000 kr fra Gramo. Denne våren står en klubbturné med plateslipp på plakaten.

Monkey Plot er en akustisk trio som består av Christian Winther på gitar, Magnus Skavhaug Nergaard på kontrabass, og Jan Martin Gismervik på trommer. Etter at bandet startet i 2009 har de gjennom flere år med konserter og turnéer i Norge, Europa og Asia oppnådd et unikt uttrykk og et sterkt samspill som kjennetegner bandet. Gjennom åpen improvisasjon utvider musikerne de rammene de selv har etablert over tid – helt til det punktet der de ikke lenger er gjeldende, og nye rammer overtar. Monkey Plot tar i bruk en enkel metode som gir et komplekst resultat – alltid variert og organisk, og alltid på vei videre.

– En trio med et moderne og originalt uttrykk
Det er Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et lanseringsprogram for noen av landets mest lovende unge jazzmusikere. Fagjuryen, som i 2014 bestod av pianist Tord Gustavsen, trompetist Gunhild Seim, trommeslager Gard Nilssen og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen, sa følgende om Monkey Plot:
«Monkey Plot har et moderne og originalt uttrykk som ikke høres ut som mye annet. Musikerne utstråler trygghet og har en tydelig tilstedeværelse i musikken som skaper en sterk opplevelse av kommunikasjon og samspill. Trioen har en overbevisende tilnærming til improvisasjon.»

Plateslipp
Debutplaten «Løv og Lette Vimpler» ble utgitt i 2012 på plateselskapet Gigafon og høstet gode anmeldelser i inn- og utland. 6. mars 2015 slipper bandet sitt andre album på det anerkjente plateselskapet Hubro. Bandet har også hatt glede av å samarbeide med musikere som Lisa Dillan, Frode Gjerstad og Pär Thorn.

Turnérute:
28.02 Nesodden Jazzklubb, Galleri Vanntårnet
02.03 Dokkhuset Scene, Trondheim
03.03 Ad Lib Jazzklubb, Bodø
05.03 Urijazz, Tønsberg, café-m
06.03 Stavanger Jazzforum, Spor 5
07.03 Nasjonal jazzscene, Oslo
09.03 Konsertserien LYD, Haugesund

Monkey Plots hjemmesideHør Monkey Plot på soundcloud

 

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev