Nyheter

Årets Jazzklubb

Kampenjazz i Oslo er tildelt prisen Årets Jazzklubb 2015 av medlems- og interesse-organisasjonen Norsk jazzforum. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Kampenjazz er sentral bidragsyter til Østlandets jazztilbud, og en viktig brobygger for det lokale kulturlivet øst i Oslo.

(arkivfoto: Pål Buset)

-Veldig hyggelig at Kampenjazz blir kåret til Årets Jazzklubb, sier en stolt Jon-K Johnsen, leder av styret og bookingansvarlig for Kampenjazz. Prisen overrekkes søndag 8. februar i forkant av konsert med residerende kapellmester Helge Lien på Caféteatret i Oslo.

Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb til én av organisasjonens medlemsklubber. I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering. Prisen er på 25 000 kroner og overrekkes søndag 8. februar i forbindelse med Vinterjazz. Denne kvelden står Helge Lien på scenen i Caféteatret. Lien er våren 2015 residerende kapellmester på Kampenjazz og vil i februar spille tre konserter med tre ulike band.

Satsing på unge musikere og lokale aktører
Kampenjazz ble etablert i år 2000, og flyttet høsten 2011 fra bydelen Kampen til nye lokaler i Cafeteateret på Grønland i Oslo. Lokaliseringen på Grønland har ført til en rekke gode samarbeid med aktører som Nordic Black Theatre, Samspill International Music Network, Oslo musikk- og kulturskole og Kampen skole. Fokus på unge jazz har også vært sentralt for Kampenjazz, og det har vært viktig for klubben å gi de unge jazzmusikerne en scene i Oslo. Videre har den musikalske profilen til Kampenjazz vært utarbeidet i samarbeid med de mange unge musikerne som bor i bydelen.

Styret i Norsk jazzforum sier følgende om Årets jazzklubb 2015:
«Kampenjazz har siden 2000 presentert ny fremadstormende jazzmusikk, på Kampen så senere på Grønland i Oslo med en sterk lokal forankring til bydelen. Med sin åpne tilnærming til jazzen har Kampenjazz invitert til et bredt samarbeid med lokale aktører. I tillegg har Kampenjazz latt unge lokale musikere være med på å utarbeide og den musikalske profilen for klubben. Med dette har Kampenjazz etablert seg som en sentral bidragsyter til Østlandets jazztilbud, og viktig brobygger for det lokale kulturlivet øst i Oslo. Norsk jazzforum gratulerer Kampenjazz med prisen Årets jazzklubb 2015, og ser frem til en rekke flotte musikkopplevelser i årene som kommer.»

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev