Nyheter

Ny jazzsjef

Gry Bråtømyr er ansatt som ny daglig leder i Norsk jazzforum. Med bred bakgrunn fra musikk- og jazzfeltet, skal hun nå lede medlems- og interesseorganisasjonen gjennom en spennende tid med en musikkbransje i utvikling.

– Gry Bråtømyr har lang erfaring i norsk musikkbransje med et nettverk og en erfaring som er unik. Hun kjenner både det norske og det internasjonale markedet godt og bringer med seg verdifull ekspertise inn i organisasjonen, sier Kristin Danielsen, styreleder i Norsk jazzforum.

Gry Bråtømyr (38) kommer fra stillingen som fungerende daglig leder i Norske Konsertarrangører. Hun er opprinnelig utdannet pedagog, men har en lang og bred bakgrunn i musikkbransjen. Allerede i 1991 startet hun å jobbe for Gamle Ormelet, Tjøme kunst- og kultursenter, og gikk gradene til konsertsjef. Hun har bakgrunn fra platebransjen og har jobbet for både Universal Music og norske Jazzland Recordings, og har vært tilknyttet Konsertforeningen Blå både som styremedlem og prosjektansvarlig. Bråtømyr har som selvstendig næringsdrivende vært både manager og promotør for norske artister, og var som manager med på å bygge opp karrieren til Hanne Hukkelberg. De siste sju årene har Bråtømyr jobbet i Norske Konsertarrangører, først som fagsjef og det siste året som fungerende daglig leder.

– Gry Bråtømyr har dokumentert gang på gang at hun evner å gjennomføre de prosjektene hun setter seg fore og viser et engasjement av de sjeldne for norsk jazz. Styret i Norsk jazzforum har enstemmig valgt Gry som vår kandidat til det viktige vervet som daglig leder av organisasjonen og vi føler oss heldige som får en slik kapasitet, sier Danielsen.

Med hjerte for jazzen
Bråtømyr er godt kjent med jazzen og Norsk jazzforum som organisasjon.
– Jazz er og har vært en stor del av livet mitt, sier Gry Bråtømyr, som ofte kan treffes på jazzkonserter i hovedstaden. Jazzinteressen har brakt henne jobber hos blant annet Jazzland Recordings og Konsertforeningen Blå. Hun har en kort periode vært knyttet til Norsk jazzforum som turnélegger, og har også sittet i redaktørkomité for jazzCD.no. Gjennom sin stilling i Norske Konsertarrangører har hun og jobbet tett med Norsk jazzforum på det interessepolitiske feltet.

Musikkbransjen er i endring, og det er intet unntak på organisasjonsfeltet, mener Bråtømyr, som gleder seg til å ta fatt på den nye jobben. – Det kribler i magen etter å komme i gang, og jeg ser på utfordringen med å ta Norsk jazzforum inn i et nytt kapittel med stor spenning, sier Bråtømyr.

Bråtømyr overtar stillingen etter Tore Flesjø, som etter tolv år som daglig leder i Norsk jazzforum går av med pensjon. Hun tiltrer stillingen på senvinteren, i god tid før Norsk jazzforums landsmøte i april.

(foto: Jakob Landvik)

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev