Nyheter

Godt festivalmøte i Oslo

Representanter for de norske jazzfestivalene møttes 7. november på Nasjonal jazzscene i Oslo for blant annet å summere opp festivalåret 2014.

På festivalmøtet gjennomgikk Norsk jazzforum helt fersk statistikk som denne gang var rapportert  gjennom en ny fellesstatistikk mellom jazz, rock og folkemusikk og SSB, hvor Høgskolen i Lillehammer er operatører. Hovedkonklusjonene er at det er et godt festivalår for de norske jazzfestivalene og en fin oppgang i dette markedet. I møtet fikk en også rapporter fra en restrukturert Stockholm Jazzfestival som har satset alle korte på jazz i sin nye innendørs høstfestival dette året. Gode tips å hente i det videre arbeidet med å planlegge neste års festivaler.

Paneldebatt om festivalprosil og booking. Fra venstre: journalist og moderator Terje Mosnes, Kai Gustavsen fra Kongsberg Jazzfestival, Lena Frisk fra Stockholm Jazzfestiva og Alexandra Archetti Stølen fra Oslo World Music Festival.
Paneldebatt om festivalprofil og booking. Fra venstre: journalist og moderator Terje Mosnes, Kai Gustavsen fra Kongsberg Jazzfestival, Lena Frisk fra Stockholm Jazzfestiva og Alexandra Archetti Stølen fra Oslo World Music Festival.

Gode innspill fikk festivalene også gjennom en aktuell paneldebatt hvor Kai Gustavsen fra årets norske suksessfestival på Kongsberg, Alexandra Archetti Stølen fra nettopp ferdige Oslo World Music Festival og Lena Åberg Frisk fra Stockholm Jazzfestival. Med Terje Mosnes som debattleder tok han utgangspunktet i sin artikkel i Dagbladet i sommer hvor han stilte spørsmål om jazzen ble borte i annen musikk på de store festivalene.  Det var stor enighet om at også jazzfestivalene må være fokuserte i sine bookinger og gjerne spisse sine programmer for også sikre at en synes i et ellers opphetet livemarked framover. Journalist Audun Vinger (DN/Jazznytt) summerte opp situasjonen for musikk i media for tiden og ga meget verdifulle innspill til festivaldriverne på dette feltet.

Fra forsiden

Nyheter

Storbandprisen 2019 til Gunnar Gustavsen

Bandleder, arrangør og trombonist Gunnar Gustavsen i Hammerfest Storband ble lørdag 12. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2019. Gustavsen er en ildsjel som i en årrekke har arbeidet aktivt for jazzmiljøet både i Hammerfest og i hele Finnmark, og hans innsats har hatt enorm betydning for det lokale jazz- og musikklivet, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Nyheter

Påmelding til Jazzahead 2020

Etter årets store partnerland-satsing på Jazzahead er det nå på tide å tenke på neste års utgave. Frist for «earlybird»-registrering er fredag 11. oktober, og siste frist for å søke om showcase er torsdag 31. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev