Nyheter

Jazznytt relanseres

Viktige plater i norsk og nordisk jazz blir hovedoppslag når Jazznytt relanseres i september. Magasinet kommer med ny design og nye, sterke stemmer.

(På bildet over: Svein Finnerud Trios «Plastic Sun» – en sterk kandidat til Jazznytts albumliste?)

De siste månedene har konstituert redaktør Rob Young, jobbet med fornyelse av Jazznytt. Med bakgrunn som medredaktør i britiske The Wire, som musikkskribent og forfatter har han solid erfaring med magasindrift. – Jazznytt skal presentere norsk, nordisk og internasjonal jazz, og være det naturlige utgangspunkt for musikkinteresserte lesere, sier Rob Young.

Albumlister
Når Jazznytt relanseres med en collectors edition i september vil hovedoppslaget være essensielle plater i norsk og nordisk jazzhistorie. Jazznytt har gått bredt ut til musikere, skribenter, festivaler og arrangører og bedt de sende inn lister på sine fem norske og fem nordiske favorittplater. Resultatet presenteres i lister og omtaler.

Skribent-stall
Jazznytt er opptatt av å bygge opp en solid skribent-stall, og har knyttet til seg både etablerte og nye, sterke stemmer. Audun Vinger, Terje Mosnes, Chris Monsen og Ando Woltmann blir nå å lese i Jazznytt-spaltene. Anja Lauvdal fortsetter i redaksjonen, og tidligere skribenter som Svein Magnus Furu, Petter Pettersson og Bjørn Stendahl bidrar videre.
– Vi ønsker å knytte til oss flere nye stemmer, og oppfordrer skribenter til å ta kontakt, sier Rob Young.

Annonsering
Jazznytt opplyser om at leveringsfrist er 15. august for annonser til septembernummeret. Format og priser er det samme som tidligere. Ta kontakt på epost for bestilling.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev