Nyheter

Torstein Ekspress klare for Jazzintro-finalen

Torsdag kveld under Nattjazz spilte kvartetten Torstein Ekspress seg til finalen i Jazzintro 2014.

Det var to sterke band med svært ulike uttrykk som møtte hverandre i gårsdagens delfinale på Nattjazz; trioen Hullyboo og kvartetten Torstein Ekspress. Juryen hadde ingen enkel oppgave, men valget falt allikevel til slutt på Torstein Ekspress.

– Torstein Ekspress framstod som et originalt og levende band, med en svært smittende lekenhet i samspillet. Vi hørte underfundige og spreke komposisjoner, med meget engasjerende groover, uttaler Hedvig Mollestad Thomassen på vegne av en samlet jury.

 – Dette er en fin anledning til å satse mer med dette bandet. Vi skal varme opp til finalen i Molde med fisketurer, fotball og masse øving, sier en fornøyd Torstein Lavik Larsen (trompet) på vegne av vinnerbandet. Torstein Ekspress består i tillegg av Hanna Paulberg (sax), Fredrik Luhr Dietrichson (kontrabass) og Hans Hulbækmo (trommer).

Både Hullyboo og Torstein Ekspress takkes for innsatsen.
Både Hullyboo og Torstein Ekspress takkes for innsatsen.

I finalen på Moldejazz 15. juli skal Torstein Ekspress møte duoen Monkey Plot og sjumannsbandet Karokh, som kvalifiserte seg under henholdsvis Vossa Jazz og Maijazz. Den fjerde og siste finaleplassen avgjøres under Kongsberg jazzfestival i juli.

Vinneren av Jazzintrofinalen kåres til Årets unge jazzmusikere 2014. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Juryen for Jazzintro 2014 består av pianist Tord Gustavsen, trompetist Gunhild Seim, trommeslager Gard Nilssen og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen, samt juryleder Øyvind Skjerven Larsen fra Norsk jazzforum.

Hullyboo

Marius Klovning (Voss) – gitar, Bjørnar Kaldefoss Tveite (Voss) – bass, Mats Mæland Jensen (Nedre Eiker) – trommer

Hullyboo er en trio som spiller musikk i krysningspunktet mellom jazz, country og blues; lett slentrende og upretensiøst. Med glidende overganger mellom låter og mer åpne strekk, er Hullyboos mål å gjøre rommet mindre og fjerne avstanden mellom publikum og utøver. De tre musikerne har bakgrunn fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, Musikkhøgskolen i Oslo og Griegakademiet i Bergen. Siden starten i 2009 har trioen turnert både innenlands og utenlands, og slapp i 2012 sin debutplate «Bønner og flesk» på plateselskapet NORCD.

Torstein Ekspress

Torstein Lavik Larsen (Oslo) – trompet, Hanna Paulsberg (Rygge) – saksofon, Fredrik Luhr Dietrichson (Haugesund) – bass, Hans Hulbækmo (Tolga) – trommer

Etter en overbevisende debut på Trondheim Jazzfestival i 2012 har kvartetten Torstein Ekspress markert seg som et interessant tilskudd til den norske jazzfloraen. Bandet spiller i hovedsak låter av Torstein Lavik Larsen, og disse henter inspirasjon fra blant annet pop og kammerjazz. I møtet med det akustiske og akkordløse formatet blir resultatet et åpent uttrykk som alle de fire musikerne fritt boltrer seg i og setter sitt preg på. Torstein Ekspress spiller frisk musikk som spenner fra fint og lavmælt til fengende og kult.

Jazzintro

Det er Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. En fagjury plukker ut inntil åtte band til å delta i Jazzintro på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale.

De utvalgte vil i løpet av våren og sommeren 2014 få muligheten til å vise seg fram på en av de fire samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival), og gjennom en finale på Moldejazz utroper en fagjury ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2014. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004), Puma (2006), Albatrosh (2008), Ferner/Juliusson (2010) og Mopti (2012).

Spilleliste Jazzintro 2014:

Vossajazz, 13. april: Monkey Plot (videre til finalen)  + Morning Has Occurred
Maijazz, 10. mai: PGA + Karokh (videre til finalen)
Nattjazz, 29. mai: Hullyboo + Torstein Ekspress
Kongsberg jazzfestival, 3. juli: Operasjon Hegge + Hatch
Moldejazz, 15. juli: Finale! Ett band fra hver av de fire innledende rundene.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev