Nyheter

Jazzintro på Nattjazz

Under Nattjazz torsdag 29. mai skal den tredje finaleplassen i årets Jazzintro avgjøres. Da møtes trioen Hullyboo og kvartetten Torstein Ekspress til duell. Ett av bandene går videre til finalen på Moldejazz for å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2014.

Hverken Hullyboo eller Torstein Ekspress er nykommer på den den unge, norske jazzscenen, men har vært aktive band siden henholdsvis 2009 og 2012.
– Tross sin unge alder er det erfarne og dyktige musikere vi får høre under Jazzintro på Nattjazz, sier Ragnhild Menes, prosjektkoordinator i Norsk jazzforum.

Ett av bandene vil gå videre til finalen under Moldejazz 15. juli. Vinneren der kåres til Årets unge jazzmusikere 2014, og vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.
Det er en fagjury bestående av profesjonelle jazzmusikere som på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale har plukket ut deltakerbandene. Juryen består av pianist Tord Gustavsen, trompetist Gunhild Seim, trommeslager Gard Nilssen og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen. Juryleder er prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

De åtte bandene som deltar i Jazzintro 2014 er Monkey Plot, Morning has Occurred, PGA, Karokh, Hullyboo, Torstein Ekspress, Operasjon Hegge og Hatch. Monkey Plot og Karokh er allerede finaleklare etter Jazzintro-rundene på Vossa Jazz og Maijazz. De to siste finaleplassene avgjøres under Nattjazz og Kongsberg jazzfestival.

Hullyboo
Marius Klovning (Voss) – gitar, Bjørnar Kaldefoss Tveite (Voss) – bass, Mats Mæland Jensen (Nedre Eiker) – trommer
Hullyboo er en trio som spiller musikk i krysningspunktet mellom jazz, country og blues; lett slentrende og upretensiøst. Med glidende overganger mellom låter og mer åpne strekk, er Hullyboos mål å gjøre rommet mindre og fjerne avstanden mellom publikum og utøver. De tre musikerne har bakgrunn fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, Musikkhøgskolen i Oslo og Griegakademiet i Bergen. Siden starten i 2009 har trioen turnert både innenlands og utenlands, og slapp i 2012 sin debutplate «Bønner og flesk» på plateselskapet NORCD.

Torstein Ekspress
Torstein Lavik Larsen (Oslo) – trompet, Hanna Paulsberg (Rygge) – saksofon, Fredrik Luhr Dietrichson (Haugesund) – bass, Hans Hulbækmo (Tolga) – trommer
Etter en overbevisende debut på Trondheim Jazzfestival i 2012 har kvartetten Torstein Ekspress markert seg som et interessant tilskudd til den norske jazzfloraen. Bandet spiller i hovedsak låter av Torstein Lavik Larsen, og disse henter inspirasjon fra blant annet pop og kammerjazz. I møtet med det akustiske og akkordløse formatet blir resultatet et åpent uttrykk som alle de fire musikerne fritt boltrer seg i og setter sitt preg på. Torstein Ekspress spiller frisk musikk som spenner fra fint og lavmælt til fengende og kult.

Jazzintro
Det er Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et
lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. En fagjury plukker ut inntil åtte band til å delta i Jazzintro på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale. De utvalgte vil i løpet av våren og sommeren 2014 få muligheten til å vise seg fram på en av de fire
samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival), og gjennom en finale på Moldejazz utroper en fagjury ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2014. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.
Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004), Puma (2006), Albatrosh (2008), Ferner/Juliusson (2010) og Mopti (2012).

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev