Nyheter

Presenterer jazz for et ungt publikum

Denne uka reiser den unge trioen Chili Vanilla på Monitor-turné til Vestlandet. Med seg har de den erfarne pianisten Andreas UIvo som mentor. Konsertserien Monitor er rettet mot et ungt publikum og skal innom fem ulike steder på Vestlandet.

– Med konsertserien Monitor ønsker vi å presentere unge jazzmusikere for et ungt publikum, sier fagkonsulent i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes. – Ved å presentere Chili Vanilla og Andreas Ulvo håper vi at flere unge kan få øynene opp for alt jazzen kan romme – og kanskje inspirere flere unge til å spille jazz og annen musikk, og oppsøke flere livekonserter.

I følge Chili Vanilla selv kan publikum forvente seg en konsert med masse energi og groove. Bandet har i flere år høstet lovord for sine liveopptredener, og har et publikum langt utenfor jazzkretser.

Turneen, som er en del av Vestnorsk jazzsenters turnétilbud Den musikalske stamvegen, skal innom fem steder i perioden 18.-22. mars: Bergen, Øystese, Sandane, Etne og Stavanger.

Ungt band møter erfaren mentor
En viktig del av Monitor-konsertserien er at et ungt band spiller sammen med en mentor som er en erfaren musiker fra den norske jazzscene. På denne Monitor-turneen har Chili Vanilla med seg pianisten Andreas Ulvo som har bred erfaring fra band innenfor både jazz, rock og pop, og har blant annet spilt med Mathias Eick Quintet, Karl Seglem, Shining, Ingrid Olava og Jarle Bernhoft.

– Å spille med Andreas Ulvo har vært utrolig kult og inspirerende. Han har tilført nye lyder til soundet vårt og inspirert oss til å trekke musikken i nye retninger, sier trommis i Chili Vanilla, Siv Øyunn Kjenstad. – Nå gleder vi oss til å møte publikum over hele Vestlandet, avslutter hun.

Turnéruta:
•    18. mars: Apollon, Bergen
•    19. mars: Kabuso, Øystese
•    20. mars: Sandane
•    21. mars: Fugl Fønix, Etne
•    22. mars: Spor 5, Stavanger

Om Chili Vanilla
Chili Vanilla er et band fullt av kontraster, og blander det eksplosive og det lekne.  Improvisasjon og skranglete lydlandskap møter drivende og fengende groover. Chili Vanilla har en sterk formidlingsevne og er et strålende live-band, som oser av overskudd.  De har vært et friskt pust på den norske jazzscenen, men har et publikum langt utenfor jazzkretser. Bandet har spilt sammen i over fire år og gjort et stort antall konserter på klubber og festivaler i Norge. Debutplata «Chili Vanilla» fra 2012 fikk gode mottakelser og anmelderne mente bl.a. at bandet stod for «udiskutabel originalitet og folkelig-fengende framføring.»

Synne Sanden – vokal
Siv Øyunn Kjenstad – trommer
Steffen Granly – tuba
Andreas Ulvo – piano/keys

Om Andreas Ulvo
Andreas Ulvo er med på turneen som Chili Vanillas mentor og medvirker også musikalsk på konsertene. Ulvo er en av landets mest aktive og anerkjente pianister, og er kjent for å ha en enorm bredde i alt han gjør. Han er å høre bak tangentene i en lang rekke band og konstellasjoner, fra Mathias Eick Quintet, Eple trio og Karl Seglem til Shining, Jarle Bernhoft og Ingrid Olava, i tillegg til eget prosjekt med solo piano.

(pressefoto: John Hughes)

Fra forsiden

Nyheter

900 000 kroner tildelt i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt 900 000 kroner i musiker- og bandstipend. - Musikerne mistet så godt som alt inntektsgrunnlag over natta da koronasituasjonen inntraff, og det er årsaken til at vi nå har framskyndet høstens stipender og nesten tredoblet den totale potten, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev