Nyheter

Storyville er Årets jazzklubb

Én av landets eldste jazzklubber, Storyville Jazz Club i Molde, er tildelt prisen Årets Jazzklubb 2014. Prisen overrekkes torsdag 6. februar under Storyvilles Vinterjazzkonsert.

(arkivfoto: Hans Chr. Tho/Storyville)

I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Storyville med sine 60 år er en jazzklubb med lange tradisjoner og mye historikk, men allikevel en levende klubb i stadig utvikling. Gjennom en oppdatert og kvalitetsbevisst programmering når klubben ut til stadig nye publikumsgrupper med en velbalansert miks av internasjonale størrelser, nasjonale jazznavn og lokale talenter.

Prisen overrekkes av Bugge Wesseltoft, musiker og nestleder i Norsk jazzforum, torsdag 6. februar på Storyville Jazzklubb i forbindelse med konserten med Yuri Honing Acoustic Quartet i Moldes musikalske storstue, Plassen.

Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb til én av organisasjonens medlemsklubber. I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene, god organisering og orden på økonomien. Prisen er på 25 000 kroner og overrekkes i forbindelse med Vinterjazz.

Styret i Norsk jazzforum sier følgende om Årets jazzklubb 2014:
«Storyville jazz club kunne i 2013 feire 60 år som kontinuerlig leverandør av kvalitetsjazz til Moldes befolkning. Med 60 års erfaring er Storyville en jazzklubb med lange tradisjoner og mye historikk, men er allikevel en levende klubb i stadig utvikling. Gjennom en oppdatert og kvalitetsbevisst programmering når klubben ut til stadig nye publikumsgrupper med en velbalansert miks av internasjonale størrelser, nasjonale jazznavn og lokale talenter.

Sammen med Moldejazz har klubben hatt stor betydning for utviklingen av Molde som jazzby. Ved å ha fokus på å presentere unge talenter, har Storyville vært sentral i rekrutteringen av de mange jazzmusikerne som har sitt opphav fra Molde og omegn. Samarbeid med ulike aktører om seminarer og prosjekter som involverer barn og ungdom, har også vært med på å la unge stemmer bli hørt. I tillegg har Storyville gitt et konserttilbud til de yngste ved å arrangere barne- og familiekonserter.

I 2012 flyttet Storyville inn i Moldes nye storstue; Plassen. Her har klubben fått fast tilholdssted på en scene med gode fasiliteter både for publikum og musikere. Dette er med på å gjøre Storyville til en av landets mest profesjonelle jazzklubber, som er et yndet stoppested på de fleste turnéruter. Norsk jazzforum gratulerer Storyville jazzklubb med prisen som årets jazzklubb 2014, og håper klubben fortsetter å presentere jazz og kvalitetsmusikk i minst 60 år til.»

Vinterjazz
Fra 31. januar til 9. februar arrangeres jazzkonserter over hele landet når Norsk jazzforum og 41 av landets jazzklubber inviterer til Vinterjazz 2014. I løpet av ti dager vil landets jazzklubber, fra Vadsø i nord til Mandal i sør, presentere nærmere nitti arrangementer med stor bredde; fra den unge, energiske indie-jazz kvartetten Pixel på Jølster jazzklubb, til TradJazz Weekend i Stavanger. Vinterjazz 2014 kan by på bestillingsverk og turneer, jazzkafeer og jam, konserter med lokale musikere og internasjonale navn, samt kåring av Årets Jazzklubb 2014. På programmet står blant annet Helge Lien Trio, Wettre/Mathisen/Andersen/Christensen, Moskus, Chrome Hill, Pixel, Kåre Nymark jr. Band, Scheen Jazzorkester med Audun Kleive og Christianssand Ensemble. Fullt program finnes her.

 

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev