Nyheter

Vinterjazz 2014

Fra 31. januar til 9. februar blir det jazzkonserter over hele landet når Norsk jazzforum og 41 av landets jazzklubber inviterer til Vinterjazz 2014.

I løpet av ti dager vil landets jazzklubber, fra Vadsø i nord til Mandal i sør, presentere nærmere nitti arrangementer med stor bredde; fra den unge, energiske indie-jazz kvartetten Pixel på Jølster jazzklubb, til TradJazz Weekend i Stavanger. Vinterjazz 2014 kan by på bestillingsverk og turneer, jazzkafeer og jam, konserter med lokale musikere og internasjonale navn, samt kåring av Årets Jazzklubb 2014. På programmet står blant annet Helge Lien Trio, Wettre/Mathisen/Andersen/Christensen, Moskus, Chrome Hill, Pixel, Kåre Nymark jr. Band, Scheen Jazzorkester med Audun Kleive og Christianssand Ensemble (hovedbildet).

Paal Nilssen-Love Large Unit starter på Nasjonal jazzscene 31. januar og fortsetter videre til Stavanger, Bergen og trondheim på slippturné.
Paal Nilssen-Love Large Unit starter på Nasjonal jazzscene 31. januar og fortsetter videre til Stavanger, Bergen og trondheim på slippturné.

Jazz i stort format
Plateaktuelle Paal Nilssen-Love står på scenen med sitt 11-manns band Large Unit på Nasjonal jazzscene i Oslo når Vinterjazz åpner fredag 31. januar. Bandet fortsetter videre til Stavanger, Bergen og Trondheim på sin slippturné. Jazzdronningen Karin Krog synger med Oslo Storband i Asker 7. februar. Ensemble Denada med Beate Lech og Scheen Jazzorkester med Audun Kleive er blant andre større ensembler med spennende samarbeidsprosjekter under Vinterjazz.

Flere generasjoner
Både unge talenter, etablerte musikere og jazzveteraner spiller under Vinterjazz 2014. To generasjoner norske jazzmusikere møtes når Petter Wettre (saksofon) og Hans Mathisen (gitar) spiller med veteranene Arild Andersen (bass) og Jon Christensen (trommer). Dette kan oppleves på Jazz Evidence i Kongsberg 5. februar og på Nasjonal jazzscene i Oslo kvelden etter.  Den unge, kritikerroste, prisvinnende pianotrioen Moskus spiller i Risør 7. februar. En smak av fremtidens musikere kan oppleves når studentene fra jazzlinja på NTNU i Trondheim spiller på Dokkhuset
6. februar.

Audun Kleive har skrevet bestillingsverk til Scheen Jazzorkester.
Audun Kleive har skrevet bestillingsverk til Scheen Jazzorkester.

Bestillingsverk på turné i Agder og Telemark
Den internasjonalt anerkjente trommeslageren Audun Kleive sitter bak trommene i Scheen jazzorkester, som er det regionale ensemblet for Sørnorsk jazzsenter. Kleive har skrevet et nytt, helaftens verk, Auduns univers, for bandet.  Det er dette bestillingsverket som står på repertoaret når Scheen Jazzorkester og Audun Kleive nå legger ut på turné under Vinterjazz 2014.  De starter hos Farsund Jazz- og Viseclub før de legger turen videre til Kilden i Kristiansand, Arendal Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Grenland Jazzklubb og Mandal Jazzklubb.

Kåre Nymark jr. Band er på turné i Nord-Norge under Vinterjazz 2014.
Kåre Nymark jr. Band er på turné i Nord-Norge under Vinterjazz 2014.

På turné i Nord-Norge med nytt prosjekt
Kåre Nymark Jr. er en av våre mest rutinerte trompetister igjennom mange år og har bakgrunn fra blant annet Ytre Suløens Jass-ensemble, Nymark Collective, Gumbo, Funky Butt og Jazzmob. Hans nye og plateaktuelle prosjekt, ”Kåre Nymark Jr. Band”, beskrives som hardtsvingende og melodisk med referanser både til hard bop, gospel, blues, afrikansk, karibisk og New Orleans. Alle låtene er originalkomposisjoner av Kåre og skreddersydd for bandet som foruten Kåre Nymark jr består av Atle Nymo (tenorsaksofon), Kristoffer Kompen (trombone), Jørn Øien (piano), Jens Fossum (kontrabass) og Andreas Bye (trommer).  I Nord-Norge får Sortland, Brønnøysund, Sandnessjøen, Hemnesberget, Vadsø, Kjøllefjord og Bodø besøk av Kåre Nymark Jr. Band.

Landsomfattende markering av jazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 31. januar til 9. februar, og er en tidagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes på landets jazzklubber. Vinterjazz arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber. I løpet av ti dager vil 41 av landets jazzklubber tilby nærmere nitti arrangementer. Hele programmet for Vinterjazz 2014 finner du her: www.vinterjazz.no

 

Fra forsiden

Nyheter

Nytt europeisk utvekslingsprogram

Kjetil Mulelid reiser til Nederland og belgiske Mattias de Craene kommer til Norge i forbindelse med det internasjonale utvekslingsprogrammet Constellations.

Nyheter

– Tilskuddene til musikklivet må styrkes

Rammevilkårene til musikklivet er den største og mest kritiske utfordringen vi står overfor akkurat nå, uttaler et samstemt landsmøte i Norsk jazzforum. - Det er et behov for styrking av tilskuddene til hele det norske musikklivet. Økonomisk forutsigbarhet for arrangørfeltet og kunstnerne er avgjørende og må på plass, sier nyvalgt styreleder, Ragnhild Menes.

Meld deg på vårt nyhetsbrev