Nyheter

Storband samlet

Lørdag 19. oktober var en rekke av Norsk jazzforums storbandmedlemmer samlet i Oslo for det årlige storbandmøtet. Søknadshjelp, Impronøkkelen, arbeidsgrupper og inspirerende samtaler var blant det som stod på programmet.

Det ble en innholdsrik og inspirerende dag på Nasjonal jazzscene i Oslo for møtedeltakerne. Storbandmedlemmer fra Kjøllefjord i nord til Arendal i sør var tilstede. I tillegg til informasjon og råd om ulike støtteordninger i Norsk jazzforum, fikk storbandene en presentasjon av Musikkutstyrsordningen for storband. Romerike Storband, som mottok Storbandprisen 2013, delte sine erfaringer til inspirasjon for storbandmøtet.

Impronøkkelen – kurs for storbandmusikere
Norsk jazzforums kursopplegg Impronøkkelen ble presentret av Gunhild Seim (trompetist, komponist, storbanddirigent og pedagog). Seim har benyttet seg av Impronøkkelen i sitt arbeid med ulike storband, og delte sine erfaringer og presenterte hvilke muligheter som ligger i dette verktøyet. Kurset som er utviklet av John-Pål Inderberg og Tor Yttredal, har som mål å gi storbandmusikere en gehørsbasert metode som skal gjøre en fortrolig med den musikken man ønsker å fordype seg i og improvisere over, gjennom lytting og imitasjon. Kursmaterialet består av lyd, tekst og video. Opplegget skal kunne brukes av storbandinstruktører og storbandmusikere, og Impronøkkelen har siden det ble lansert på senhøsten 2011 vært tilgjengelig for alle storbandmedlemmer via Jazzprofil.

Samtale med Frank Brodahl og Erik Johannessen
Beate Elstad, storbandleder og medlem av Norsk jazzforums fagutvalg for storband, ledet en samtale med Frank Brodahl og Erik Johannessen om deres arbeid og erfaringer med amatørstorband og profesjonelle storband. Frank Brodahl har lang fartstid som dirigent og musiker i en rekke sammenhenger. Han spiller fast i Ensemble Denada og Det Norske Blåseensemblet, og er en mye brukt musiker i tv- og studiosammenheng. Erik Johannessen spiller i Trondheim jazzorkester, Ensemble Denada og Jaga Jazzist, i tillegg til en lang rekke andre band. Erik er en flittig brukt som studio- og tv-musiker, og har i tillegg jobbet mye med storband på forskjellig nivå. Et inspirerende og fint innslag på Storbandmøtet.

Hele referatet fra Storbandmøtet kan lastes ned her:
Norsk jazzforums storbandmøte 191013_referat

Fra forsiden

Nyheter

Verdien av kulturlivet for Voss

Under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i dag lanserte Samfunnsøkonomisk analyse en rapport som viser betydningen av musikklivet for utvikling av lokalsamfunn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev