Nyheter

Storbandprisen til Romerike Storbandfestival

Romerike Storbandfestival ble lørdag kveld hedret med Norsk jazzforums Storbandpris for 2013. I begrunnelsen for prisen heter det at festivalen i løpet av kort tid har etablert seg som en av landets viktigste møteplasser for storband.

Romerike Storbandfestival ble arrangert lørdag 12. oktober på Lillestrøm Kultursenter, og hele 13 storband var i aksjon på tre scener. Storbandprisen ble overrakt festivalsjef Morten Tørmoen av Espen Riktor fra Norsk jazzforums fagutvalg for storband. Prisen er på 25 000 kroner.

Festivalsjef Morten Tørmoen (til venstre) mottar prisen av Espen Riktor fra Norsk jazzforums fagutvalg for storband (foto: Harald Opheim).

Norsk jazzforum ønsker gjennom en egen storbandpris å synliggjøre hvilken betydning en enkelt person eller en gruppe har for storbandmiljøet i Norge, og hvilken betydning storbandmiljøet har for norsk jazz generelt. Det er storbandmiljøet selv som nominerer til prisen. Storbandprisen ble første gang utdelt i 2010. Tidligere vinnere av Norsk jazzforums Storbandpris er Odd Fossum (2010), Audun Dertz (2011) og Odd R. Antonsen (2012).

I Norsk jazzforums begrunnelse for Storbandprisen 2013 heter det:
«Romerike storbandfestival ble arrangert for første gang i 2009 og har i løpet av sine fire leveår etablert seg som en av landets viktigste møteplasser for storband. En av festivalens målsetninger er å skape en felles arena for unge talenter, voksne utøvere og etablerte profesjonelle – og nettopp dette har vært en av suksessfaktorene til festivalen. Ved å kombinere kjente trekkplastre og mindre etablerte storband, har festivalen også lyktes med å skape et arrangement som tiltrekker seg et jazz- og storbandinteressert publikum.

Festivalens ledelse, særlig representert ved festivalsjef Morten Tørmoen, har jobbet systematisk med alle sider av festivalen; PR, program, økonomi og logistikk – og festivalen framstår i dag som profesjonell i alle ledd og med en solid forankring i storbandmiljøet både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Norsk jazzforum gratulerer med storbandprisen og håper på fortsatt mange år med stigende storbandinteresse og festivaler på Lillestrøm.»

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev