Nyheter

Nordiske jazzkometer i Trondheim

Det er fremtiden i nordisk jazz vi får presentert når Young Nordic Jazz Comets arrangeres på Dokkhuset i Trondheim torsdag 12. september. Den energiske indie-jazz kvartetten Pixel, med bassist og vokalist Ellen Andrea Wang (bildet) i spissen, er det norske bidraget under showcasekvelden.

Med det kritikerroste debutalbumet Reminder, utgitt på det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records, har Pixel imponert også langt utenfor Norges grenser.  Etter flere utenlandske turneer og festivalbesøk har låta «Call Me» (se musikkvideo nederst i saken) vært listet på amerikanske, tyske og franske radiostasjoner.  Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang har tross sin unge alder markert seg på den norske jazzscenen, og nylig ble hun tildelt TONO-prisen som årets utfordrer med begrunnelsen at hun er en «eksepsjonell formidler og en utfordrer innen musikklivet».

Harald Lassen, Jon Audun Baar, Ellen Andrea Wang og Jonas Kilmork Vemøy utgjør Pixel.

I Pixel kombinerer bandleder Wang, sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop kombinasjon. Torsdag 12. september skal de imponere Trondheimspublikummet, samt internasjonale jazzdelegater som er samlet i byen.

Europeisk jazz-sentrum
Trondheim blir sentrum for jazz-Europa når over hundre delegater møtes til Europe Jazz Networks generalforsamling 12. – 15. september.  Arrangører, medier og jazzorganisasjoner samles for en langhelg med seminarer, foredrag og ikke minst gode konsertopplevelser.  På åpningskvelden vil de internasjonale jazzdelegatene bli kjent med Pixel og fem andre unge, talentfulle nordiske band når Young Nordic Jazz Comets går av stabelen.

Showcasekveld for internasjonale aktører
Young Nordic Jazz Comets er et samarbeid mellom de nordiske jazzorganisasjonene med mål om å presentere unge fremadstormende band for publikum og bransjen gjennom en showcase-kveld. Nøkkelpersoner innenfor internasjonale medier og arrangører er invitert til Trondheim for å høre norske Pixel, svenske Casey Moir Band, danske Crunch House, finske Kadi Quartet, islandske Skarkali Trio samt Bárður Reinert Poulsen Quartet fra Færøyene. Trondheimspublikummet kan glede seg til en forrykende aften tettpakket med både hardslående, spennende, energisk og vakker nordisk jazz.

Fra forsiden

Nyheter

Nytt europeisk utvekslingsprogram

Kjetil Mulelid reiser til Nederland og belgiske Mattias de Craene kommer til Norge i forbindelse med det internasjonale utvekslingsprogrammet Constellations.

Nyheter

– Tilskuddene til musikklivet må styrkes

Rammevilkårene til musikklivet er den største og mest kritiske utfordringen vi står overfor akkurat nå, uttaler et samstemt landsmøte i Norsk jazzforum. - Det er et behov for styrking av tilskuddene til hele det norske musikklivet. Økonomisk forutsigbarhet for arrangørfeltet og kunstnerne er avgjørende og må på plass, sier nyvalgt styreleder, Ragnhild Menes.

Meld deg på vårt nyhetsbrev