Nyheter

Nordiske jazzkometer i Trondheim

Det er fremtiden i nordisk jazz vi får presentert når Young Nordic Jazz Comets arrangeres på Dokkhuset i Trondheim torsdag 12. september. Den energiske indie-jazz kvartetten Pixel, med bassist og vokalist Ellen Andrea Wang (bildet) i spissen, er det norske bidraget under showcasekvelden.

Med det kritikerroste debutalbumet Reminder, utgitt på det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records, har Pixel imponert også langt utenfor Norges grenser.  Etter flere utenlandske turneer og festivalbesøk har låta «Call Me» (se musikkvideo nederst i saken) vært listet på amerikanske, tyske og franske radiostasjoner.  Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang har tross sin unge alder markert seg på den norske jazzscenen, og nylig ble hun tildelt TONO-prisen som årets utfordrer med begrunnelsen at hun er en «eksepsjonell formidler og en utfordrer innen musikklivet».

Harald Lassen, Jon Audun Baar, Ellen Andrea Wang og Jonas Kilmork Vemøy utgjør Pixel.

I Pixel kombinerer bandleder Wang, sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop kombinasjon. Torsdag 12. september skal de imponere Trondheimspublikummet, samt internasjonale jazzdelegater som er samlet i byen.

Europeisk jazz-sentrum
Trondheim blir sentrum for jazz-Europa når over hundre delegater møtes til Europe Jazz Networks generalforsamling 12. – 15. september.  Arrangører, medier og jazzorganisasjoner samles for en langhelg med seminarer, foredrag og ikke minst gode konsertopplevelser.  På åpningskvelden vil de internasjonale jazzdelegatene bli kjent med Pixel og fem andre unge, talentfulle nordiske band når Young Nordic Jazz Comets går av stabelen.

Showcasekveld for internasjonale aktører
Young Nordic Jazz Comets er et samarbeid mellom de nordiske jazzorganisasjonene med mål om å presentere unge fremadstormende band for publikum og bransjen gjennom en showcase-kveld. Nøkkelpersoner innenfor internasjonale medier og arrangører er invitert til Trondheim for å høre norske Pixel, svenske Casey Moir Band, danske Crunch House, finske Kadi Quartet, islandske Skarkali Trio samt Bárður Reinert Poulsen Quartet fra Færøyene. Trondheimspublikummet kan glede seg til en forrykende aften tettpakket med både hardslående, spennende, energisk og vakker nordisk jazz.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev