Nyheter

Norsk jazzforums nye styre samlet

Onsdag 21. august var Norsk jazzforums nye styre samlet til sitt første ordinære styremøte. En rekke saker var oppe til diskusjon og nytt arbeidsutvalg (AU) ble valgt.

Det skal arbeides videre i styret med en spisset handlingsplan for å følge opp Njfs vedtatte strategier fra Landsmøtet i april 2013. Handlingsplanen vil bli utarbeidet på et fokusmøte i forbindelse med et nytt styremøte  i oktober. Dette arbeidet er viktig for hele jazzfeltet, for arrangørfeltet framover og ikke minst for å sikre norske jazzmusikere tilfredsstillende sosiale og arbeidsmessige forhold. Tiltaket Musikketreprenører vil også pushes videre i denne sammenheng.Stikkord for arbeidet videre vil være: flere konserter, sikre en god sjangeråpen arrangørstruktur, – det er fortsatt vanskelig å få spillejobber for enkelte av uttrykkene, og altså kunstner- og musikerkår generelt.

Oversendelsessaker fra LM og orienteringssaker
Andre oversendelsessaker fra Norsk jazzforum ble også behandlet i dette styremøtet.
Njfs administrasjon orienterte om status for Nasjonal jazzscene og deres programplaner for høsten. Det ble annonsert at det blir oppnevning, eventuelt re-oppnevning av styrer både for Nasjonal jazzscene og for Stiftelsen Odin (Odin Records og magasinet Jazznytt) i løpet av høsten.
Det ble også orientert om det store europeiske møtet i EJN regi i Trondheim 12.til 15. september, hvor også Young Nordic Jazz Comets-arrangementet går av stabelen. Det solide arbeidet i Njfs kontrollkomite var også oppe. På møteprogrammet til styret sto også  regnskapsrapport for 1. halvår 2013 som viser at budsjett og planer følges på en god måte og runder halvåret med et lite regnskapsmessig pluss og bekrefter at den økonomiske situasjonen for Norsk jazzforum er god og solid.

Styret ønsker innspill
Neste styremøte i Njf er 22. oktober 2013. Innspill og synspunkter til styremedlemmene kan når som helst sendes på epost til styret.

AU vil de neste to årene bestå av styreleder Kristin Danielsen, nestleder Bugge Wesseltoft og Nina Torske daglig leder i Vestnorsk jazzsenter.

Styret i Norsk jazzforum består fram til våren 2015 av:
Styreleder: Kristin Danielsen (AU)
Nestleder: Bugge Wesseltoft (AU)
Nina Torske (AU)
Bjørnar Vasenden
Anders Lønne Grønseth
Brynjar Rasmussen
Susanna Wallumrød
Anders Eriksson
Maria Utsi
Siri Gjære (vara)
Tollef Østvang (vara)
Inger Haugan Aasland (vara)

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev