Nyheter

God norsk representasjon på Jazzahead

Et tredvetalls aktører var knyttet til den norske standen på Jazzahead i Bremen sist helg. Med rekordstor deltakelse ble det fire travle og produktive dager for de norske delegatene.

Jazzahead har økt deltagelsen med 18% i år, og med nærmere 600 utstillere fra 33 land har dette blitt en svært viktig møteplass for norske jazzaktører. Den norske standen som ble koordinert av Norsk jazzforum og Music Norway, opplevde stor pågang fra interesserte fra hele verden. Møter ble arrangert, avtaler ble gjort og nye bekjentskaper stiftet.

– Vi hadde mange møter og solgte mye, sier en fornøyd Kjell Kalleklev, som gjennom sitt management representerer en rekke av Norges mest etablerte jazzartister.  – Jazzahead har blitt den viktigste møteplassen for vår type musikk, legger han til.

Ensemble Denada (foto: Luca Vitali)

Viktig utstillingsvindu
Med over 250 konsert- og festivalarrangører fra hele verden på plass i Bremen, er Jazzahead et viktig utstillingsvindu for norske jazzmusikere. Kampen om en plass i konsert- og showcaseprogrammet er stor og absolutt en fjær i hatten. I år stod Helge Lien Trio (hovedbildet) på programmet. De gjorde en fantastisk showcase foran en begeistret fullsatt sal på konferansesenteret. Senere samme kveld imponerte Ensemble Denada i Sendesaal – et lokale 3 km utenfor sentrum. Til tross for at de konkurrerte med 17 andre klubbkonserter sentralt i byen, trakk det norske ensemblet fullt hus. Andrea Rydin Berge spilte to klubbkonserter i Bremen under Jazzahead. Hun kunne ta med seg strålende tilbakemeldinger og anbefalinger som avslutning på en lengre Tysklandsturné.

 (foto: Luca Vitali)

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev