Nyheter

Jazzintrovinnere på Norgesturné

Under Moldejazz i fjor ble Mopti kåret til Årets unge jazzmusikere 2012 i sterk konkurranse med sju av landets største talenter. Nå legger kvintetten ut på Norgesturné og besøker tretten av landets jazzklubber.

Jazzintrojuryen, som bestod av anerkjente norske jazzmusikere, beskrev Mopti som et band som leverer fra første tone og er sterke individer både musikalsk og instrumentalt.

– En sinnsyk opptur og en fantastisk avslutning på fire år ved musikkhøgskolen, uttalte kvintetten etter seieren.  Bra timing for en kvintett på vei fra skolebenken til et liv som heltidsmusikere.

Som vinnere av Jazzintro mottok de et arbeidsstipend fra Gramo på 150 000 kroner, og dette har realisert drømmen om debutplate som nettopp er ferdig innspilt hos Ocean Sound Recordings på Giske.  I tillegg har Mopti mottatt en to-årig lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Rikskonsertene.

Norgesturné
Som en del av lanseringspakken har Mopti spilt på en rekke jazzfestivaler det siste halvåret. Nå legger den energiske kvintetten ut på klubbturné i Norge som starter i Brønnøysund 28. februar. Deretter legger de turen innom blant annet Oslo, Molde, Stavanger og Arendal før turneen avsluttes i Bodø i slutten av mars.

(saken fortsetter under videoen)

Utfordrende og dynamisk kvintett
Mopti er en moderne jazzkvintett som gjennom fem sterke musikalske stemmer spiller originale komposisjoner med et tidsriktig, tradisjonsbærende, men samtidig innovativt sound. Faste og løse strukturer og akustiske og elektriske teksturer blandes sammen til et utfordrende, dynamisk og innbydende lydbilde.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplimenteres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallett, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtsvingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen.

Velarrangerte komposisjoner og ulike improvisatoriske konsepter danner utgangspunktet for bandets vektlegging av samspill og improvisasjon, og gjør at Mopti hele tiden balanserer i skjæringspunktet mellom det kjente og det ukjente.

Mopti Norgesturné:
28.02 – Brønnøy Jazzforum, Brønnøysund
03.02 – Kampenjazz, Oslo
07.03 – Storyville Jazzclub, Molde
08.03 – Jazzsirkelen, Ålesund
09.03 – Herr Nilsen, Oslo
13.03 – Nesodden Jazzklubb, Nesodden
14.03 – Urijazz, Tønsberg
15.03 – Horten Jazz Club, Horten
16. 03 – Stavanger Jazzforum, Stavanger
17. 03 – Flekkefjord Jazzklubb, Flekkefjord
20.03 – Jazz Evidence, Kongsberg
21.03 – Arendal Jazzklubb, Arendal
22.03 – Ad Lib Jazzklubb, Bodø

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev