Nyheter

Barnas Jazzhus er Årets klubb

Barnas Jazzhus i Kråkstad i Akershus er en scene viet til de aller yngste jazztalentene. Nå hedres de av Norsk jazzforum med prisen Årets Jazzklubb 2013. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Barnas Jazzhus er et utradisjonelt og spennende tilbud som lykkes i å rekruttere og bringe fram nye, unge jazztalenter.

Odd André Elveland fra Barnas Jazzhus med Norsk jazzforums Øyvind Skjerven Larsen og de to jazztalentene Jan Åge og Jenny.

Prisen ble overrakt av Øyvind Skjerven Larsen fra den landsdekkende medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum, under en konsert på Barnas Jazzhus lørdag ettermiddag.

– Barnas Jazzhus imponerer med høyt nivå på barna og ungdommene som spiller her. En fantastisk rekrutteringsarena. Dette vil jazzNorge ha mer av, sier en begeistret Skjerven Larsen.

Gratulasjoner fra Japan
På jazzkafeen denne ettermiddagen spilte flere av musikerne tilknyttet Barnas Jazzhus. I tillegg dukket det opp overraskende besøk helt fra andre siden av kloden; barn tilknyttet samarbeidspartner Sapporo Junior Jazz School hadde tatt turen over fra Japan for å ta del i konserten og feiringen av Barnas Jazzhus. Det ble også overrakt en lengre hilsen fra ordføreren i Sapporo, som gratulerte med klubbprisen og roste Barnas Jazzhus og samarbeidet de har med den japanske jazzskolen.

Japansk og norsk ungdom sammen på Barnas Jazzhus

Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb til én av organisasjonens medlemsklubber.  Prisen er på 25 000 kroner og overrekkes i forbindelse med den landsdekkende jazzmønstringen Vinterjazz.

I Norsk jazzforums begrunnelse for Årets Jazzklubb 2013 heter det:
«Barnas Jazzhus er en ung klubb – i dobbelforstand. Denne scenen, som åpnet med fulle hus for knappe ett år siden, vier plassen til de aller yngste jazztalentene.  På Barnas Jazzhus får barn og ungdom mellom 9 og 18 år utfordringer og utviklingsmuligheter, de opplever mestring og ikke minst gleden i musikken.  Og disse unge talentene har imponert garvede jazzfolk. En fjortenåring som fremfører John Coltranes Giant Steps med den største selvfølgelighet, er ikke hverdagskost. 

Barnas Jazzhus jobber tett med Improbasen, en utradisjonell musikkskole som lærer unge musikere fra 9 år og oppover, jazz og improvisasjon.  Et spennende og inspirerende pedagogisk opplegg som får talentene til å blomstre. Barnas Jazzhus er en god framføringsarena for disse barna, men også en scene til inspirasjon for talentene. Flere av Norges mest etablerte jazznavn har inntatt scenen i forbindelse med workshops på Improbasen; Mats Eilertsens Skydive, Hanna Paulsberg Concept og Food for å nevne noen. 

Barnas Jazzhus har også en rekke spennende samarbeid og konsepter.  De samarbeider med noen av landets største arrangører som Oslo Jazzfestival og Nasjonal jazzscene, de har etablert minifestivalen Kids in Jazz, og etablert en besøksserie for barn i grunnskolen. En konsertserie med mer eksperimentell jazz og improvisasjon er også under planlegging. I fjor innledet Barnas Jazzhus et unikt samarbeid med Sapporo Junior Jazz School i Japan, som har åpnet for spennende utveksling på tvers av kontinentene.

Barnas Jazzhus er et utradisjonelt og spennende tilbud som lykkes i å både rekrutterer et nytt, større publikum og ikke minst bringe fram nye, unge jazztalenter.  Det er gledelig å konstatere at de unge musikerne representerer begge kjønn og at jentene står fram som sterke profiler.

Barnas Jazzhus har med sitt konsept fått stor oppmerksomhet ikke bare i jazzNorge, men også i musikklivet generelt.  Grunnlegger og primusmotor er musiker og pedagog Odd André Elveland. Med Barnas Jazzhus har han skapt en fantastisk og unik rekrutteringsarena for jazz .

Det en stor glede å overrekke prisen for Årets Jazzklubb 2013 til Barnas Jazzhus!»

 

Tidligere vinnere av Årets Jazzklubb:
2012    Jazz Evidence, Kongsberg
2011    Arendal Jazzklubb
2010    Asker Jazzklubb
2009    Tromsø Jazzklubb
2008    Bergen Jazzforum
2007    Sortland Jazz- og Viseklubb
2006    Stavanger Jazzforum
2005    Horten Jazzclub/Urijazz i Tønsberg
2004    Jazzklubben i Ørsta/Volda

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev