Nyheter

Positive innspill fra MAU-møte

Mandag 7. januar var det duket for Musikernes arbeidsutvalgs (MAU) årlige musikermøte. Tema for møtet var leve- og arbeidskår for musikere i «det frie feltet», og rundt 40 musikere fra hele landet deltok.

Møtet tok for seg hvordan musikerne kan oppnå bedre vilkår, lønns- og arbeidsforhold. Deltakerne ble delt opp i grupper, som snakket om tildelte temaer: støtteordninger, organiseringen av Norsk jazzforum og leve- og arbeidskår.

Det ble gode diskusjoner rundt de ulike temaene, og musikerne hadde gode utbytter av gruppediskusjonene. Norsk jazzforums ad hoc-ordning ble av møtet sett på som en god og velfungerende ordning som musikerne ønsker å opprettholde. For noen fungerer ad hoc som en toppfinansiering, men for flere også en bunnfinansiering. Ad hoc er ofte avgjørende for å få gjennomført et prosjekt, og musikerne ønsker en styrking av ordningen. Noen av musikerne ønsket også at Norsk jazzforum skulle se på mulighetene for å lage en langsiktig ordning som støttet utvalgte prosjekter med større summer.

Møtet tok også opp ulikhetene mellom musikerne og arrangørene som er medlem i Norsk jazzforum. Der musikerne ofte ser på seg selv som en del av et større sjangerfritt miljø, er arrangørene ofte mer sjangertro mot jazzen. Det er et ønske fra musikerne om en dialog med arrangørene med dette som tema.

Regionsentrene ble også diskutert. Musikerne ønsker mer informasjon om regionsentrenes virksomhet, og at sentrene er lydhøre for hva musikere og arrangører i de ulike regionene har av behov.

Når det gjelder leve- og arbeidsvilkår er dette en utfordring for musikere. Det ønskes at Norsk jazzforum sammen med Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) samarbeider om å bedre vilkårene for frilans musikere. Det ønskes også flere stabile arrangører, og at arrangørene betaler minimumshonorar etter tariff. Arrangørene oppfordres til å ha musikerrepresentanter i sine styrer.

Punktene fra møtet er oversendt Norsk jazzforum og de regionale jazzsentrene.

Fra forsiden

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev