Nyheter

Stor interesse fra Musikkentreprenører

Norsk jazzforum utlyste nylig overfor sine musikermedlemmer midler til musikkentreprenørskap. Interessen har vært stor og midler har blitt tildelt i 2012. Det blir nye muligheter i 2013.

Norsk jazzforum ser at det er et behov i de fleste kommunene over hele landet for å ha musikere i arbeid i sine nærmiljøer. Norsk jazzforum la for kort tid siden fram notatet «Nye rytmiske virkemidler: Musikkentreprenører og residerende artister» . Der er det skissert løsninger hvor musikere engasjeres i deler av det offentlige for å bruke sin kompetanse innenfor for eksempel opplæring, formidling, produksjon og musikkteknologi.

Har du som musiker kompetanse på flere områder og ønsker å bidra i lokalmiljøet ved siden av en aktiv utøvende karriere? Da kan musikkentreprenørskap være noe for deg.

Ordningen med residerende artister på musikkområdet er allerede satt i gang enkelte steder i landet. Erfaringene har allerede vist at dette er en vellykket løsning for musikere som vil bidra inn i sitt lokalmiljø, eller i sin region, med sine musikkunnskaper og sine kreative og organisatoriske evner. Norsk jazzforum vil derfor i en periode kunne bidra til oppstart av enkelte prosjekter for «Musikkentreprenører eller residerende artister».

Jazzmusikere som kan tenke seg å samarbeide med aktuelle kulturinstitusjoner eller offentlige etater i sin nærhet, vil kunne søke om en basisstøtte for å få prosjekter i gang. (Kulturhus, kulturskole, musikkstudio, konsertarrangør osv.) Tanken er at musikere skal kunne bidra med sin kompetanse inn i et kunst- og kulturmiljø og samtidig gis mulighet for å utøve sitt ordinære kunstneriske virke.

Hvis du som musiker skaffer deg en avtale som legger til rette for oppstart av et langsiktig prosjekt, eller for å sette i gang et prøveprosjekt, så kan Norsk jazzforum vurdere å bidra med en basisstøtte som grunnlag for prosjektet. Nye midler utlyses i 2013.

Fra forsiden

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev