Nyheter

Moskus til YNJC

Moskus representerer Norge i helgas store nordiske jazzmønstring, Young Nordic Jazz Comets, i København. Sammen med fire andre talentfulle nordiske band, vil trioen vise seg fram for internasjonale aktører på Copenhagen Jazzhouse.

Det er fremtiden i nordisk jazz vi får presentert under Young Nordic Jazz Comets 2012. Den plateaktuelle trioen Moskus, som er å regne som et at landets mest spennende band på den unge jazzscenen, skal representere Norge. Med lekenhet og kreativt samspill har trioen skapt et unikt akustisk uttrykk. Moskus har tidligere vunnet Grappas debutantpris og var i sommer finalist i Jazzintro. Nylig slapp de debutalbumet «Salmesykkel».

 Internasjonalt fokus
Siden oppstarten i 2000 har Young Nordic Jazz Comets vært arrangert i forskjellige nordiske byer, og i 2012 er arrangementet tilbake i København på den tradisjonsrike klubben Copenhagen Jazzhouse. Young Nordic Jazz Comets har tidligere vært arrangert som en konkurranse, men fokuset er skiftet og blikket rettet utover. Målet er å presentere alle fem bandene for publikum og bransjen gjennom en showcase-kveld. Nøkkelpersoner innenfor internasjonale medier og arrangører er invitert til å høre bandene spille denne helgen. Blant inviterte gjester finner vi London Jazz Festival og 12 Points Festival.

Moskus
Moskus er ikke akkurat minimalisme eller avant-garde, heller ikke ambient eller jazz. Den akustiske trioen har med sin særegne kjemi funnet fram til et unikt uttrykk. Lekenhet og kreativt samspill er noe av det som kjennetegner Moskus. Bandet består av Hans Hulbækmo fra folkemusikk- og progrocktradisjonen, på trommer, Fredrik Luhr Dietrichson fra vise- og rocketradisjonen, på kontrabass, og Anja Lauvdal fra salme- og ikke minst gospeltradisjonen, på piano.

Moskus har vært på flere turnéer i Norge, og har hele veien framkalt både latter, tårer og salighet hos publikum. Medlemmene har hver for seg vunnet flere prestisjetunge priser, blant annet Statoils Sildajazzpris (Fredrik) og Oslo Jazzfestivals Young Star-pris (Anja).

 

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev